Edward Fox

britisk skuespiller
Edward Fox
Edward Fox 2011.jpg
Født13. april 1937[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (83 år)
Chelsea[5]Rediger på Wikidata
Ektefelle Joanna David (2004–)[6][7], Tracy Reed (19581961)[7], Tracy Reed[6]Rediger på Wikidata
Far Robin FoxRediger på Wikidata
Mor Angela Muriel Darita WorthingtonRediger på Wikidata
Søsken James Fox, Robert FoxRediger på Wikidata
Barn Emilia Fox, Freddie Fox, Lucy Arabella Fox, Frederick Samson Robert Morice FoxRediger på Wikidata
Utdannet ved Harrow School, Royal Academy of Dramatic Art (–1959)[8]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller[9], teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenenRediger på Wikidata
Aktive år1958
IMDbIMDb

Edward Charles Morrice Fox (født 13. april 1937 i London) er en britisk skuespiller som er kjent for sin rolle som Sjakalen i filmen Sjakalen fra 1973. Fox har ofte vært å se i roller fra den britiske overklassen.[trenger referanse]

Fox filmdebuterte i 1963 hvor han hadde en liten birolle i filmen This Sporting Life. Han er utover Sjakalen kjent fra filmer som Slaget om Storbritannia (1969), A Bridge Too Far (1974), Styrke 10 fra Navarone (1978), Gandhi (1982), Mytteriet på Bounty (1984) og Wild Geese II (1986).

Fox ble i 2003 utvnevt til Order of the British Empire.[trenger referanse] Han er bror til skuespilleren James Fox.[trenger referanse]

FilmografiRediger

2005 – Lassie
2004 – Stage Beauty
2002 – The Importance of Being Earnest
2001 – All the Queen's Men
1998 – Lost in Space
1989 – Return from the River Kwai
1986 – Shaka Zulu
1985 – Wild Geese II
1984 – Mytteriet på Bounty
1983 – Aldri si aldri
1982 – Gandhi
1980 – The Mirror Crack'd
1979 – The Cat and the Canary
1978 – Styrke 10 fra Navarone
1977 – A Bridge Too Far
1977 – Soldaat van Oranje
1977 – The Duellists
1973 – Sjakalen
1970 – The Go-Between

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Roglo, p=edward;n=fox, Edward Fox
  3. ^ The Peerage, p18002.htm#i180019, Edward Charles Morice Fox
  4. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Edward Fox, 3242124
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014
  6. ^ a b Kindred Britain
  7. ^ a b p18002.htm#i180019, 7. aug. 2020
  8. ^ RADA Student & graduate profiles, https://www.rada.ac.uk/profiles?aos=acting&yr=1959&fn=edward&sn=fox
  9. ^ Gemeinsame Normdatei, 24. jun. 2015

Eksterne lenkerRediger