Åpne hovedmenyen
Eduard Grečner
Født21. september 1931 (87 år)
Tsjekkoslovakia Kopčany , Tsjekkoslovakia
Beskjeftigelse filmregissør, manusforfatter, lyriker
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Eduard Grečner (født 21. september 1931) er en slovakisk filmregissør, manusforfatter og lyriker. Han studerte ved filmskolen i Praha (FAMU, 1950-54)[1]. I 1964 debuterte han med sin første film , Každý týždeň sedem dní (Every Week Seven Days). Blant hans mest kjente filmer er Drak sa vracia (Dragon's Return)[2] og Nylonový mesiac (Nylon Moon)[3].


Innhold

Utvalgt filmografiRediger

LangfilmerRediger

  • Jaškov sen (1996) (Jasek's Dream)
  • Pozemský nepokoj (1993) (Earthly Disturbance)
  • Drak sa vracia (1967) (Dragon's Return)
  • Nylonový mesiac (1965) (Nylon Moon)
  • Každý týždeň sedem dní (1964) (Every Week Seven Days)


TV filmerRediger

  • Príbeľská vzbura Janka Kráľa (1978) (Príbeľ rebellion of Janko Kráľ)
  • Mŕtve oči (1972) (Dead eyes)
  • Čarodejnica (1971) (Witch)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger