Åpne hovedmenyen
Eduard Grečner
Født21. september 1931 (88 år)
Kopčany
Beskjeftigelse filmregissør, manusforfatter, lyriker
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Eduard Grečner (født 21. september 1931) er en slovakisk filmregissør, manusforfatter og lyriker. Han studerte ved filmskolen i Praha (FAMU, 1950-54)[1]. I 1964 debuterte han med sin første film , Každý týždeň sedem dní (Every Week Seven Days). Blant hans mest kjente filmer er Drak sa vracia (Dragon's Return)[2] og Nylonový mesiac (Nylon Moon)[3].


Utvalgt filmografiRediger

LangfilmerRediger

  • Jaškov sen (1996) (Jasek's Dream)
  • Pozemský nepokoj (1993) (Earthly Disturbance)
  • Drak sa vracia (1967) (Dragon's Return)
  • Nylonový mesiac (1965) (Nylon Moon)
  • Každý týždeň sedem dní (1964) (Every Week Seven Days)


TV filmerRediger

  • Príbeľská vzbura Janka Kráľa (1978) (Príbeľ rebellion of Janko Kráľ)
  • Mŕtve oči (1972) (Dead eyes)
  • Čarodejnica (1971) (Witch)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger