Eckhard Baur

tysk jazztrompetist, komponist og orkesterleder

Eckhard Baur (født 1965 i Tyskland) er en tysk jazztrompetist, komponist og orkesterleder bosatt i Norge siden 1995. Han har sin utdannelse i jazzmusikk fra musikkakademiet i Köln og musikkonservatoriet i Mainz. Etter endt utdannelse var han med i en rekke band i Tyskland og Sveits, og delte i 1989 utmerkelsen «beste unge jazzgruppe i Baden-Württemberg» med kvintetten «Cornichon». Han var kapellmester for TV 2s serie Skal vi danse? i perioden 2006 – 2009. Baur er ansatt som amanuensis ved Universitetet i Oslo, Institutt for musikkvitenskap, i tillegg til å jobbe som frilansmusiker, orkesterleder, komponist og arrangør.

Eckhard Baur
Eckhard Baur Jazz på Jølst 2017 (224120).jpg
Eckhard Baur i Jazz på Jølst 2017
Født1965Rediger på Wikidata
Tyskland
Beskjeftigelse Musiker, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger JazzRediger på Wikidata
InstrumentTrompet, flygelhorn, vokalist

Eckhard Baur overtok jobben som musikalsk leder i Sandvika Storband høsten 2017.[trenger referanse]

Band i NorgeRediger

DiskografiRediger

Utgivelser med eget ledet band
  • Movements – (2001 – Hot Club Rec./Musikkoperatørene)
Utgivelser med The swing pack (Sinatra Songbook)
  • The Sinatra Songbook – (2001 – Island)
  • Urban Breeze – (2003 – Tylden)

Utgivelser med Geir Lysne

  • The Grieg Code - (2009 - Act)
  • New Circle - (2013 - Act)

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.