Dušan Hanák

Dušan Hanák (født 27. april 1938 i Bratislava i Tsjekkoslovakia) er en slovakisk filmregissør, manusforfatter og dokumentarist[2]. Dušan Hanák studerte ved filmskolen i Praha (FAMU, 1960-65)[3]. I 1960-årene fikk han internasjonal oppmerksomhet for sine dokumentarfilmer, mest kjent er Obrazy starého sveta (Bilder fra den gamle verden)[4] og Papierove hlavy (Papirhoder)[5]. Hanáks mest kjente spillefilmer er 322 [6], Ruzové sny (Rosenrøde drømmer) og Ja milujem, ty milujes (Jeg elsker, du elsker)[7].

Dušan Hanák
Født27. april 1938 (82 år)
Tsjekkoslovakia Bratislava, Tsjekkoslovakia
Beskjeftigelse filmregissør, manusforfatter, dokumentarist
Nasjonalitet Slovakia, TsjekkoslovakiaRediger på Wikidata
Utmerkelser European Film Award Special Mention (1989)[1]Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Utvalgt filmografiRediger

  • Papierove hlavy (1995) (Papirhoder)
  • Súkromné zivoty (1991) (Privatlivet)
  • Tichá radost (1985) (Stille glede)
  • Ja milujem, ty milujes (1980) ( Jeg elsker, du elsker )
  • Ruzové sny (1976) (Rosenrøde drømmer)
  • Obrazy starého sveta (1972) (Bilder fra den gamle verden)
  • 322 (1969)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger