Åpne hovedmenyen
Dokken
Dokken - Wacken Open Air 2018 02.jpg
OpphavUSA Los Angeles, California, USA
Periode1977–1989
1993–
SjangerHard rock
Heavy metal
Glam metal
PlateselskapElektra Entertainment
CMC
Nettstedwww.dokken.net
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Don Dokken
Jon Levin
Barry Sparks
Mick Brown
Tidligere medlemmer
George Lynch
Reb Beach
John Norum
Jeff Pilson
Juan Croucier
Greg Leon

Dokken er et amerikansk glam metal band som ble opprettet i 1977 av frontmannen Don Dokken og platedebuterte i 1983.[1] De oppnådde stor popularitet i løpet av 1980-tallet. Deres album Tooth and Nail fra 1984 solgte i mer enn en million eksemplarer i U.S.A.[2] Gruppen blir ofte kategorisert under sjangeren hair metal.

Ved siden av bandet Dokken, har Don Dokken gitt ut soloplater i 1990 og 2008. Gitaristen George Lynch har foruten soloplater hatt en rekke utgivelser med Lynch Mob.

Innhold

MedlemmerRediger

Tidligere medlemmerRediger

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • Breaking the Chains (1981)
  • Tooth and Nail (1984)
  • Under Lock and Key (1985)
  • Back for the Attack (1987)
  • Beast from the East (1988)
  • Dysfunctional (1995)
  • Shadowlife (1997)
  • Erase The Slate (1999)
  • Long Way Home (2002)
  • Change the World: An Introduction (2004)
  • Hell To Pay (2004)
  • Lightning Strikes Again (2008)
  • Broken Bones (2012)

SamlealbumRediger

  • The Best of Dokken (1994)
  • The Very Best of Dokken (1999)
  • The Definitive Rock Collection (2007)
  • Greatest Hits (2010)

LivealbumRediger

  • Beast from the East (1988)
  • One Live Night (1996)
  • Live from the Sun (2000)
  • Japan Live '95 (2003)
  • From Conception: Live 1981 (2007)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger