Diskusjon:Massakren ved Wounded Knee

Siste kommentar: for 4 døgn siden av Nordfra i emnet Dette med kildehenvisninger

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Massakren ved Wounded Knee. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. feb. 2019 kl. 19:57 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Massakren ved Wounded Knee. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jan. 2022 kl. 10:03 (CET)Svar

Dette med kildehenvisninger rediger

At kildehenvisninger er nødvendige og må etterlyses, fremkommer spesielt tydelig i denne artikkelen, der det så kjekt og kildeløst stod: "...historikeren Dee Brown. Både Sainte-Marie og Brown er selv av innfødt amerikansk opphav."

Ikke rart dette er kildeløst, for det er ikke sant. Buffy Sainte-Marie har riktignok promotert seg som Cree, men har sluttet med det nå fordi det ikke stemte. Verre er det at Dee Brown - som ikke på noe tidspunkt har fremstilt seg som annet enn hvit amerikaner - presenteres på Wikipedia som "av innfødt amerikansk opphav" - åpenbart i betydningen "av indiansk opphav". Brown er en hvit sørstatsmann, noe det er meget enkelt å finne kilde til. For øvrig er alle som blir født i Amerika (som innbefatter Canada og land i Mellom- og Sør-Amerika), selvsagt av "innfødt amerikansk opphav" - uansett hvor hvite (eller for den del svarte) de måtte være. Nordfra (diskusjon) 29. apr. 2024 kl. 10:22 (CEST)Svar

Tilbake til siden «Massakren ved Wounded Knee».