Diskusjon:Luxembourgs historie

Siste kommentar: for 6 år siden av InternetArchiveBot i emnet Endret eksterne lenker
Anbefalt artikkel Luxembourgs historie er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Gjennomlesning til anbefalt/utmerket rediger

Skrev underartikkel om Huset Luxembourg, men i denne artikkelen: Wittelsbach, -med underliggende mal så er det betegnet som Huset Luxemburg - hva er korrekt? mvh - Ulf Larsen 12. sep 2008 kl. 23:03 (CEST)

Har sjekket med språkrådet, i navn på stater står følgende: Luxemb(o)urg Storhertugdømmet Luxemb(o)urg
Caplex bruker også Luxembourg, så med mindre Store norske leksikon har lagt seg på Luxemburg så foreslår jeg vi fortsetter med Luxembourg. mvh - Ulf Larsen 13. sep 2008 kl. 11:51 (CEST)
Så, det du sier at det er valgfritt former, men anbefaler at vi holder oss til Luxembourg? Finn Bjørklid 13. sep 2008 kl. 21:41 (CEST)
Syns det virker greit med Luxembourg, det er vel den franske formen men virker mest brukt på norsk. Googlet det og det er ca. 1 mill norske nettsider med Luxembourg og noe over 300 tusen med Luxemburg, så overvekten er stor for det franske her. mvh - Ulf Larsen 13. sep 2008 kl. 21:46 (CEST)
Høres greit ut. Finn Bjørklid 13. sep 2008 kl. 23:28 (CEST)
Fjernet «tvunget» ifm verneplikt, det er jo pr. def ikke frivillig. Ulf Larsen 13. sep 2008 kl. 19:17 (CEST)

Avsluttende kommentar: Artikkel om Hertugdømmet Burgund må skrives, og kategorien Luxembourgs historie opprettes, ellers hadde det vel vært interessant å vite hvordan landet i løpet av kort tid har gått fra å være ganske fattig til et av verdens rikeste (rikere enn norge pr. capita), er det kun skatteundragelser fra franskmenn og tyskere eller er det også andre grunner? Men bortsett fra dette bør vel artikkelen passere til anbefalt. mvh - Ulf Larsen 13. sep 2008 kl. 21:38 (CEST)

Jeg kan ta Hertugdømmet Burgund. Finn Bjørklid 13. sep 2008 kl. 21:41 (CEST)
Puh, jeg burde ha skjekket tekstlengden før jeg gir slike løfter. Finn Bjørklid 14. sep 2008 kl. 01:11 (CEST)

Det er en ganske omfattende artikkel om Luxembourgs økonomi: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Luxembourg; -virker som den gir mye av svaret på hvorfor landet er så rikt. Blanding av skatteparadis, omfattende bankvesen og høyt utviklet industri. Om du får inn et par linjer om det så bør det hjelpe, syns jeg... mvh - Ulf Larsen 14. sep 2008 kl. 11:53 (CEST)

Jeg har satt inn litt om økonomien i avsnittet Etter 1945. MHaugen 26. sep 2008 kl. 22:31 (CEST)


Jeg tror artikkelen kan nomineres nå. Det er fortsatt endel røde habsburgere, men det er opprettet mange artikler også. Artikkelen har ikke den ideale bredde som historieskriving kan ha, men den gir en helt dekkende og relevant statsrettlig og dynastisk gjennomgang av Luxembourg gjennom tidene. All ære til Finn som gjør grovarbeidet! Og til oss som kommer i kjølvannet.. Mvh MHaugen 26. sep 2008 kl. 22:31 (CEST)

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Luxembourgs historie. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 19:01 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Luxembourgs historie. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 20:56 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Luxembourgs historie. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 14:51 (CEST)Svar

Tilbake til siden «Luxembourgs historie».