Åpne hovedmenyen
Dennis Gansel
Wir sind die Nacht (Österreichpremiere 2010.10.27) Dennis Gansel.jpg
Født4. oktober 1973 (45 år)
Hannover[1]
Utdannet ved Hochschule für Fernsehen und Film München (19942000)
Beskjeftigelse Manusforfatter, filmregissør, skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelser Deutscher Filmpreis

Dennis Gansel (født 4. oktober 1973 i Hannover) er en tysk manusforfatter, skuespiller og regissør.

KarriereRediger

Gansel er best kjent for dramafilmen Napola – Elite für den Führer. Gansel har også mottatt internasjonal kritikk for flere av sine tyske filmer. Han har gjennom sitt arbeid med den tyske skuespilleren Max Riemelt spilt inn en rekke filmer. Gansel og Riemelt er kjent for sitt unike filmsamarbeid.

FilmografiRediger

  • 1999 — Das Phantom
  • 2001 — Mädchen, Mädchen
  • 2004 — Napola – Elite für den Führer
  • 2008 — The Wave
  • 2010 — We Are The Night
  • 2011 — 205 – Room of Fear
  • 2012 — The Forth State

Tyske priserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014

Eksterne lenkerRediger