Dena Merriam

amerikansk fredsarbeider

Denna Merriam er en amerikansk fredsarbeider. Hun er tildelt Niwano-prisen i 2014, og mottok den i en seremoni i Tokyo 16. mai.[1]

Denna Merriam
BeskjeftigelseLeder for Global Peace Initiative of Women
Utdannet vedColumbia University
UtdannelseMastergrad fra Columbia University
NasjonalitetUSAs flagg Amerikansk

Merriam begynte å jobbe innen interreligiøs dialog i 1990-åra, da hun var nestleder for Millennium World Peace Summit of Religious and Spiritual Leaders som ble avholdt i FN. I 2002 arrangerte hun et møte for religiøse og spirituelle ledere i Genève i 2002. Fra dette møtet vokste organisasjonen Global Peace Initiative of Women fram. Dette er en organisasjon ledet av et råd av religiøse og spirituelle ledere fra flere tradisjoner.

Global Peace Initiative of Women ønsker å styrke kvinner, og skape forsoning i områder det er eller har vært konflikter. De ønsker også å komme med spirituelle resurser for å møte globale problemer. De har jobbet i områder som Israel/Palestina, Irak, Sudan, Afghanistan og andre plasser, og har også samarbeidet med FN om å trene opp kvinner. Fra organisasjonen ble grunnlagt, har Merriam ledet den.

Merriam har i over 35 år vært en praktiserende hindu, og ønsker at østlige religioner og kvinner skal få en større plass i interreligiøse samlinger. Hun har derfor jobbet med en plattform for buddhistiske og hinduistiske, kvinnelige, religiøse ledere, for å hjelpe dem til å få en mer sentral plass i slike sammenhenger.

Merriam har hatt flere sentrale verv innen akademia og i interreligiøse institusjoner og organisasjoner. 16. mai 2014 ble hun tildelt Niwano-prisen for sitt arbeid med Global Peace Initiative of Women.[1]

Referanser rediger

  1. ^ a b «Recipients of Niwano Peace Prize - NIWANO PEACE FOUNDATION». www.npf.or.jp. Besøkt 9. januar 2017. 

Eksterne lenker rediger