Decapitated

Decapitated er et technical death metal-band som ble dannet i 1996 i Polen.

Decapitated
Wacław Vogg Kiełtyka.jpg
Wacław Kiełtyka i 2010
OpphavPolen Krosno
Periode1996&Ndash;2007
2009
Sjanger Teknisk death metal
Aktive år1996
PlateselskapMetal Mind, Earache, Nuclear Blast
Nettsteddecapitatedband.net
Medlemmer
Wacław «Vogg» Kiełtyka
Tidligere medlemmer
Adrian «Covan» Kowanek
Witold «Vitek» Kiełtyka
Wojciech «Sauron»/«Pig» Wąsowicz
Marcin «Martin» Rygiel

Den 29. oktober 2007, på vei til en konsert i Homel, Hviterussland, kolliderte bandets turnébuss med en lastebil. Vokalist Adrian «Covan» Kowanek ble hardt skadet i ulykken, mens trommeslager Witold «Vitek» Kiełtyka døde 2. november 2007 av skadene han pådro seg.[1]

MedlemmerRediger

Tidligere medlemmerRediger

  • Witold «Vitek» Kiełtyka – trommer (1996–2007, død)
  • Marcin «Martin» Rygiel – bass (1996–2007)
  • Wojciech «Sauron» Wąsowicz – vokal (1996–2007)
  • Adrian «Covan» Kowanek – vokal (1996–2007)

DiskografiRediger

 
Witold «Vitek» Kiełtyka i 2006

StudioalbumRediger

  • Winds of Creation (2000)
  • Nihility (2002)
  • The Negation (2004)
  • Organic Hallucinosis (2006)
  • Carnival Is Forever (2011)
  • Blood Mantra (2014)
  • Anticult (2017)

SamlealbumRediger

  • Polish Assault (2000)
  • The First Damned (2000)

DVD-utgivelserRediger

  • Human's Dust (2008)

ReferanserRediger

  1. ^ «Decapitated Drummer Dead At 23» (engelsk). blabbermouth.net. 2. november 2007. Arkivert fra originalen 4. november 2007. Besøkt 31. mars 2009. 

Eksterne lenkerRediger