Decapitated

Decapitated er et technical death metal-band som ble dannet i 1996 i Polen.

Decapitated
Wacław Vogg Kiełtyka.jpg
Wacław Kiełtyka i 2010
OpphavPolen Krosno
Periode19962007
2009
Sjanger Teknisk death metal
Aktive år1996
PlateselskapMetal Mind, Earache, Nuclear Blast
Nettsteddecapitatedband.net
Medlemmer
Wacław «Vogg» Kiełtyka
Tidligere medlemmer
Adrian «Covan» Kowanek
Witold «Vitek» Kiełtyka
Wojciech «Sauron»/«Pig» Wąsowicz
Marcin «Martin» Rygiel

Den 29. oktober 2007, på vei til en konsert i Homel, Hviterussland, kolliderte bandets turnébuss med en lastebil. Vokalist Adrian «Covan» Kowanek ble hardt skadet i ulykken, mens trommeslager Witold «Vitek» Kiełtyka døde 2. november 2007 av skadene han pådro seg.[1]

MedlemmerRediger

Tidligere medlemmerRediger

  • Witold «Vitek» Kiełtyka – trommer (1996–2007, død)
  • Marcin «Martin» Rygiel – bass (1996–2007)
  • Wojciech «Sauron» Wąsowicz – vokal (1996–2007)
  • Adrian «Covan» Kowanek – vokal (1996–2007)

DiskografiRediger

 
Witold «Vitek» Kiełtyka i 2006

StudioalbumRediger

  • Winds of Creation (2000)
  • Nihility (2002)
  • The Negation (2004)
  • Organic Hallucinosis (2006)
  • Carnival Is Forever (2011)
  • Blood Mantra (2014)
  • Anticult (2017)

SamlealbumRediger

  • Polish Assault (2000)
  • The First Damned (2000)

DVD-utgivelserRediger

  • Human's Dust (2008)

ReferanserRediger

  1. ^ «Decapitated Drummer Dead At 23» (engelsk). blabbermouth.net. 2. november 2007. Arkivert fra originalen 4. november 2007. Besøkt 31. mars 2009. 

Eksterne lenkerRediger