David Schwimmer

amerikansk skuespiller og filmregissør

David Lawrence Schwimmer (født 2. november 1966[6]) er en amerikansk skuespiller og filmregissør. Han ble født i New York i en jødisk familie med foreldre som var advokater, men vokste opp i Los Angeles etter at han flyttet dit som toåring. Det var en lærer på skolen hvor han gikk som overtalte han til å ta et kurs i teater og drama. Inspirert av erfaringene fra kurset, kom han inn på Northwestern University hvor han fikk en bachelorgrad i drama i 1988. Hans mest kjente rolle er Ross Geller i TV-serien Venner for livet.

David Schwimmer
David Schwimmer 2011.jpg
Schwimmer i 2011
FødtDavid Lawrence Schwimmer
2. nov. 1966[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (55 år)
FlushingRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmregissør, filmprodusent, stemmeskuespiller, manusforfatter, teaterskuespiller, teaterregissørRediger på Wikidata
Utdannet ved Northwestern University, Northwestern University School of Communication, Beverly Hills High SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Zoë Buckman (20102017)[5]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1989
IMDbIMDb

FilmografiRediger

  • Crossing the Bridge1992
  • Twenty Bucks1993
  • The Pallbearer1996
  • Breast Men1997
  • Apt Pupil1998
  • Since You've Been Gone – 1998
  • Six Days Seven Nights – 1998
  • Kissing A Fool – 1998
  • It's The Rage – 2000
  • Picking Up The Pieces – 2000
  • Hotel – 2001
  • Uprising – 2001
  • Madagaskar (stemme)2005
  • Duane Hopwood – 2005
  • Big Nothing – 2006
  • Madagaskar 2 (stemme) – 2008

ReferanserRediger

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID schwimmerd[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 2223802, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 409865, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w62j91pr, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.imdb.com, besøkt 1. oktober 2021[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ http://www.imdb.com/name/nm0001710/

Eksterne lenkerRediger