Åpne hovedmenyen
Dane DeHaan
Dane DeHaan 2013.jpg
Dane DeHaan i 2013.
Født6. februar 1987 (32 år)
Allentown[1]
Ektefelle Anna Wood (2012–)
Utdannet ved University of North Carolina School of the Arts, Emmaus High School
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Aktive år2008 - d.d.
Nettstedhttp://www.danedehaan.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Dane DeHaan (født 6. februar 1987 i Allentown, Pennsylvania) er en amerikansk skuespiller.

KarriereRediger

DeHaan er mest kjent for å spille hovedrollen Andrew Detmer i filmen Chronicle (2012), og har en birolle i dramafilmen Lawless (2012). Han har også spilt en større gjesterolle i TV-serien In Treatment, samt en noe mindre en i True Blood. Han spilte i 2013 mot blant andre Daniel Radcliffe, Ben Foster og Elizabeth Olsen i den biografiske dramafilmen Kill Your Darlings.

DeHaan ble i desember 2012 klar for å spille Harry Osborn i The Amazing Spider-Man 2 (2014), og overtok dermed rollen etter James Franco, som hadde den i de originale Spider-Man-filmene.[2]

Personlig livRediger

DeHaan er utdannet ved Emmaus High School i Emmaus, Pennsylvania og University of North Carolina School of the Arts. Foreldrene heter Jeff og Cynthia, og han har en søster som heter Meghann Carl. DeHaan har vært i et forhold med skuespillerinnen Anna Wood siden 2006.

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Notater
2008 Law & Order: Special Victims Unit Vincent Beckwith 1 Episode
2010 At Risk Cal Tradd
The Front Cal Tradd
In Treatment Jesse D'Amato 7 Episodes
2011 Jack and Diane Chris
True Blood Timbo 3 Episodes
2012 Chronicle Andrew Detmer
Lawless Cricket Pate
The Place Beyond the Pines Jason Glanton
Lincoln Second White Soldier
2013 Devil's Knot
Kill Your Darlings Lucien Carr
2014 The Amazing Spider-Man 2 Harry Osborn

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger