Dallas Buyers Club er en amerikansk biografisk dramafilm fra 2013. Filmen er regissert av Jean-Marc Vallée, skrevet av Craig Borten og Melisa Wallack, og har Matthew McConaughey, Jared Leto og Jennifer Garner i hovedrollene. Den er bygget på den sanne historien om Ron Woodroof, en aids-pasient som begynte å smugle ulovlige legemidler til Texas for å finne en måte å kurere sykdommen på.

Dallas Buyers Club
Generell informasjon
SjangerDrama
Biografi
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
Lengde117 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJean-Marc Vallée
ProdusentRobbie Brenner
Rachel Winter
ManusforfatterCraig Borten
Melisa Wallack
SjeffotografYves Belangér
KlippMartin Pensa
Jean-Marc Vallée
Foran kamera
MedvirkendeMatthew McConaughey
Jennifer Garner
Jared Leto
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapFocus Features
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Handling rediger

Elektrikeren Ron Woodroof (Matthew McConaughey) blir diagnostisert som hiv-positiv i 1986 og gitt 30 dager å leve. Deretter gjorde han alt for å finne en alternativ behandling, inkludert å smugle ulovlige legemidler inn i Texas, i samarbeid med dr. Eve Saks (Jennifer Garner) og den aids-positive transkvinnen Rayon (Jared Leto). Dette igjen hjalp til for å etablere en måte hvor andre hiv- og aids-positive mennesker kunne få samme behandling som ham.

Om filmen rediger

Filmen mottok seks Oscar-nominasjoner, for beste film, beste mannlige skuespiller i en hovedrolle (McConaughey), beste mannlige skuespiller i en birolle (Leto), beste originale manus (Borten og Wallack), beste klipp (Vallée og Pensa) og beste make-up og hårstyling (Adruitha Lee og Robin Matthews).

McConaughey og Leto vant for øvrig en Golden Globe-pris hver i sine klasser.

Rolleliste rediger

Referanser rediger


Eksterne lenker rediger