Broiler (duo)

norsk DJ- og produsentduo
(Omdirigert fra DJ Broiler)

Broiler (før høsten 2013 DJ Broiler) er en norsk DJ- og produsentduo bestående av Mikkel Buxrud Christiansen (født 1992) og Simen Auke (født 1991) fra Bødalen og Drammen.[1] De ble kjent via internett i løpet av 2011[2] før de slapp låta «Afterski» i 2012 som lå på VG-lista i 21 uker, med en tredjeplass som beste plassering.[3] DJ Broiler mottok også i 2012 pris og stipend som «Årets innovatør» fra streamingtjenesten Spotify.[4]

Broiler
Broilernorwaycup.png
OpphavDrammen, Norge (2011)
Pseudonym(er)DJ Broiler, Broiler
Sjanger Tropical house, Progressiv house, electro houseRediger på Wikidata
Aktive år2011
PlateselskapUMG
Nettstedhttp://broiler.com
Medlemmer
Mikkel Buxrud Christiansen
Simen Auke

Broilers låter hadde frem til slutten av 2012 blitt strømmet over ti millioner ganger på Spotify og Wimp[5] og er per mai 2013 spilt over ti millioner ganger på YouTube.[6]

I juni 2013 gikk låten «Vannski» til førsteplass på VG-lista. Låten «Wild Eyes» ble nominert til årets hit under Spellemannprisen 2014.

Diskografi

Album

  • «The Beginning» (2013)
  • «Episode 1» (2013)

Singler

  • «Møndarn» (2011)
  • «Krokstadelva» (2011)
  • «Ayia Napa» (2011)
  • «Hokksund» (2011)
  • «How I Wet Your Mother» (2011)
  • «Jul med Broiler» (2011)
  • «Powerbeat» (2012)
  • «Sommertider» (2012)
  • «Afterski» (2012)
  • «Keegas» (2012)
  • «Nach hos Broiler» (2012)
  • «Spacedance» (2012)
  • «Vannski» (2013)
  • «En gang til» (2013) (med Sirkus Eliassen)
  • «Bonski» (2013)
  • «Colors» (2013)
  • «Nine» (2013)
  • «Beautiful Girls» (2013) (med Magnus Eliassen)
  • «The Beat» (2013) (med A-Lee)
  • «Bengal Tiger» (2013)
  • «The End» (2013) ikke utgitt som singel men på Albumet «Episode 1»
  • «Get Drunk» (2014) (med Dirty Nasty)
  • «Fuck Everybody» (2014) (med Dex Carrington)
  • «Rays Of Light» (2014)
  • «Wild Eyes» (2014) (med RAVVEL)
  • «For You» (2014) (med Anna Bergendahl)
  • «Fly By Night» (2015) (med Tish Hyman)
  • «Money» (2016) (med Bekuh Boom)
  • «Daydream» (2016)

Remixes

  • «Football's Coming Home (DJ Broiler Remix)» (2013) - Norway Cup-låt
  • «Dizzie Tunes - Julepresangen (Broiler Remix)» (2013)
  • «Ashley Wallbridge - Africa (Broiler Remix)» (2014)
  • «Hedegaard - Happy home (Broiler remix)» (2014)

Listeplasseringer

År Singel Topplassering
NOR
[7]
2013 Afterski 3
2013 Vannski 1
2013 En gang til 11
2013 Bonski 10

Referanser

  1. ^ Øyvind Schou (6. desember 2014): Rampungene som plutselig tjente mer enn mor og far. Drammens Tidende
  2. ^ Per Christian Selmer-Anderssen (28. november 2012). «Det glade liv som DJ Broiler». dt.no. Besøkt 14. desember 2012. 
  3. ^ Afterski på VG-lista Topp 20 Låt
  4. ^ Thomas Talseth (22. mars 2013). «DJ Broiler er «årets innovatør»». vg.no. Besøkt 14. april 2013. 
  5. ^ Øyvind Schou (29. desember 2012): Pengene triller inn for DJ Broiler. Drammens Tidende.
  6. ^ DJ BROILER. gutts.no, 1. november 2011. Arkivert 2. desember 2013 hos Wayback Machine. (besøkt 10. januar 2014)
  7. ^ positions for DJ Broiler