Cressida Cowell

Cressida Cowell (født 15. april 1966) er en britisk forfatter av barne- og ungdomslitteratur. Hun er utdannet innenfor litteratur og design. Hun begynte sin karriere som illustratør, men ble etter hvert en suksessrik forfatter av bilde- og barnebøker, som hun selv illustrerer. Hennes første seks bøker om Dragetreneren er oversatt til norsk, oversatt av Sverre Knudsen.

Cressida Cowell
10.8.17CressidaCowellByLuigiNovi1.jpg
Født15. april 1966
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent[1][2][3], barnebokforfatter, forfatter[4][5]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Keble College, Saint Martin's School of Art, University of BrightonRediger på Wikidata
Ektefelle Simon Michael Cowell[6]Rediger på Wikidata
Far Michael Hare, 2nd Viscount BlakenhamRediger på Wikidata
Mor Marcia Persephone HareRediger på Wikidata
Barn Maisie Cowell, Clementine Cowell, Alexander CowellRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
England England
SpråkEngelsk
Utmerkelser Nestlé Smarties Book Prize (2006), medlem av Den britiske imperieordenenRediger på Wikidata
DebutHow to Train Your Dragon (2003)
NettstedEget nettsted
Signatur
Cressida Cowells signatur

ForfatterskapRediger

Cowell er forfatteren og illustratøren bak suksessen Dragetreneren som er utgitt i mer enn 30 land og som er blitt filmatisert. Boken Denne kaninen tilhører Emily Brown (på norsk 2007), illustrert av Neil Layton, mottok Nestle Children’s Book Prize i 2006.

PrivatlivRediger

Cressida Cowell bor i London med ektemann Simon Cowell, tidligere direktør for International Save the Children Alliance; døtrene Maisie og Clementine; og sønnen Alexander.[7]

UtmerkelserRediger

Cowell ble i 2020 utnevnt til medlem av Order of the British Empire (MBE).[8]

BibliografiRediger

Bøkene om Dragetreneren - "How to Train Your Dragon"
  • 2003 Dragetreneren (Engelsk How to Train Your Dragon)
  • 2004 Pirathåndboka (How to Be a Pirate)
  • 2005 Lær å snakke dragonesisk (How to Speak Dragonese)
  • 2006 Drageforbannelsen (How to Cheat a Dragon's Curse)
  • 2007 Ikke slukk en drages flamme (How to Twist a Dragon's Tale)
  • 2008 Dødelige drager (A Hero's Guide to Deadly Dragons)
  • 2008 Dragestorm (How to Ride a Dragon's Storm)

Følgende bøker er ikke oversatt til norsk:

  • 2009 How to Break a Dragon's Heart
  • 2011 How to Steal a Dragon's Sword
  • 2012 The Day of the Dreader
  • 2012 How to Seize a Dragon's Jewel
Emily Brown
  • That Rabbit Belongs to Emily Brown
  • Emily Brown and the Thing
  • Emily Brown and the Elephant Emergency
  • Cheer Up Your Teddy Bear, Emily Brown!
  • Little Bo Peep’s Troublesome Sheep
Andre bøker
  • Don’t Do That Kitty Kilroy
  • What Shall We Do with the Boo-Hoo Baby
  • There's No Such Thing as a Ghostie!
  • Daddy on the moon
  • Hiccup the Seasick Viking
  • How to Train Your Viking, by Toothless the Dragon (2006)

ReferanserRediger

  1. ^ www.dailyrecord.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.dailyrecord.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.bbc.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.bbc.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ www.bbc.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ The Peerage person ID p14415.htm#i144148, besøkt 7. august 2020[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ Offisiell nettsted: About me Arkivert 2. april 2010 hos Wayback Machine.
  8. ^ The London Gazette, nr. 63135, 10. oktober 2020, s. B17.

Eksterne lenkerRediger