Crail Golfing Society

Crail Golfing Society er en golfklubb i Fife i Skottland, grunnlagt av 11 herrer på et vertshus 23. februar 1786. Den regnes således som verdens syvende eldste golfklubb.

Klubbens medlemmer spilte opprinnelig på linksbanen ved Sauchope, ved kysten rett nord for Crail. Denne ni-hullsbanen bestod av fem hull ut på landsiden og fire hull inn på sjøsiden.

Crail så nedgang i medlemstallet i likhet med mange andre klubber tidlig på 1800-tallet. I 1813 var det kun åtte medlemmer igjen, og klubben ble i realiteten nedlagt. Den ble imidlertid vekket til live igjen ved slutten av århundret, og blomstret opp da golfsporten fikk en oppsving som følge av den nye velstanden og jernbanens reisemuligheter.

I 1895 forlot klubbens medlemmer Sauchope for å spille på Balcomie Course, som ble anlagt med ni hull av golflegenden Old Tom Morris i 1892 og utvidet til standard 18 hull i 1896. Balcomie var den første banen hvor det er dokumentert at man bruke jernringer for å forsterke hullene. En historie om at den skal ha vært den første banen med runde hull finnes det ikke dokumentasjon for. I 1998 åpnet klubbens andre bane, Craighead Course.

Eksterne lenker rediger