Connie Barr

Connie Barr (født 1965 i Oslo) er en norsk dokumentarfilmskaper, journalist og tidligere programleder i NRK og TV 2.

Connie Barr
Connie Barr - Nordiske Mediedager 2010 - Thursday - NMD 2010 (4584227438) (cropped).jpg
FødtConnie Beate Barr
1965Rediger på Wikidata
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Journalist, TV-programlederRediger på Wikidata
Ektefelle Richard Kongsteien[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

KarriereRediger

Barr gikk på Bjerke videregående skole i Oslo og studerte siden ved Universitetet i Oslo.

Hun startet sin karriere i ungdomsredaksjonen NRK som programleder for ungdomsprogrammet Kluzz. Hun ble ansatt i TV 2 ved oppstarten i 1992, og arbeidet der som nyhetreporter, programleder og dokumentarjournalist frem til 2010.

Barr er nominert til Gullruten fire ganger, og vant Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram i 2008, med dokumentaren I kø for livet. Med sitt eget produksjonsselskap Storia AS produserte og regisserte hun i 2012 Beretninger om begynnelser, en serie i seks episoder som ble nominert til Gullruten i kategorien for beste dokumentarserie.

Barr står også bak de mye omtalte dokumentarene Vaksineeksperimentet og Et løfte om beskyttelse. Dokumentarene omhandlet det største medisinske forsøk i norgeshistorien, der en ny vaksine mot hjernehinnebetennelse ble testet ut på 200 000 norske ungdommer og rekrutter i årene rundt 1990. På tross av en statlig garanti om erstatning hvis noe skulle gå galt, nektet staten å betale erstatning til rundt 300 unge som mener de ble skadet i forsøket. Et regjeringsoppnevnt utvalg stemplet senere Folkehelseinstituttets og Statens håndtering av forsøket som uetisk.[2]

Siden 2013 har Barr vært redaktør av programserien Hver gang vi møtes, et musikkprogram der norske artister samles for å snakke om sine karrierer og tolke hverandres låtmateriale.

Barr er gift med Richard Kongsteien.[3][4]

Arbeid i TVRediger

FilmografiRediger

  • Statsbesøket (1993)
  • Diagnose HIV (1995.)
  • Prosjekt Supermodell – Se meg, elsk meg (2005).
  • Frykten for frykten (2006).
  • Vaksineeksperimentet (2006).
  • I kø for livet (2007).
  • Nervekrigen (2008).
  • Et løfte om beskyttelse (2009).
  • Beretninger om begynnelser (2012) (Serie på seks episoder)

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ www.budstikka.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «VAKSINE-EKSPERIMENTET” - I det godes tjeneste» (PDF). skup.no. 2006. Besøkt 23. oktober 2021. 
  3. ^ Tangen, Erik (11. desember 2013). «Slik gikk det da direktør-pappaen bakte kake til datterens juleavslutning». www.budstikka.no (norsk). Besøkt 2. juli 2021. 
  4. ^ «Richard Kongsteien (33) Ny jobb: Info.rådgiver i JKL Woldsdal». journalisten.no (norsk). 17. januar 2003. Besøkt 2. juli 2021. 

Eksterne lenkerRediger