Åpne hovedmenyen
Connie Barr
Connie Barr - Nordiske Mediedager 2010 - Thursday - NMD 2010 (4584227438) (cropped).jpg
FødtConnie Beate Barr
15. april 1965 (54 år)
Oslo
Ektefelle Richard Kongsteien
Beskjeftigelse Journalist, programleder
Nasjonalitet Norge

Connie Barr (født 15. april 1965 i Oslo) er en norsk dokumentarskaper, journalist og tidligere programleder i NRK og TV 2.

Innhold

KarriereRediger

Barr gikk på Bjerke videregående skole i Oslo og studerte siden ved Universitetet i Oslo.

Hun startet sin karriere i ungdomsredaksjonen NRK som programleder for ungdomsprogrammet «Kluzz». Hun ble ansatt i TV 2 ved oppstarten i 1992, og arbeidet der som nyhetreporter, programleder og dokumentarjournalist frem til 2010.

Barr er nominert til Gullruten fire ganger, og vant Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram i 2008, med dokumentaren "I kø for livet". Med sitt eget produksjonsselskap Storia AS produserte og regisserte hun i 2012 "Beretninger om begynnelser", en serie i seks episoder som ble nominert til Gullruten i kategorien Beste dokumentarserie.

Barr står også bak de mye omtalte dokumentarene «Vaksineeksperimentet» og "Et løfte om beskyttelse". Dokumentarene omhandlet det største medisinske forsøk i norgeshistorien, der en ny vaksine mot hjernehinnebetennelse ble testet ut på 200 000 norske ungdommer og rekrutter i årene rundt 1990. På tross av en statlig garanti om erstatning hvis noe skulle gå galt, nektet Staten å betale erstatning til rundt 300 unge som mener de ble skadet i forsøket. Et regjeringsoppnevnt utvalg stemplet senere Folkehelseinstituttets og Statens håndtering av forsøket som uetisk.

Siden 2013 har Barr vært redaktør av programserien "Hver Gang Vi Møtes", et musikkprogram der kjente, norske artister samles for å snakke om sine karrierer og tolke hverandres låtmateriale.

Barr er gift med Richard Kongsteien.

Arbeid i TVRediger

FilmografiRediger

  • Statsbesøket (1993)
  • Diagnose HIV (1995.)
  • Prosjekt Supermodell – Se meg, elsk meg (2005).
  • Frykten for frykten (2006).
  • Vaksineeksperimentet (2006).
  • I kø for livet (2007).
  • Nervekrigen (2008).
  • Et løfte om beskyttelse (2009) .
  • Beretninger om begynnelser (2012) (Serie på seks episoder)

Se ogsåRediger

Eksterne lenkerRediger