Claudia Schiffer

Claudia Schiffer
Claudia Schiffer 20091006 Chanel 06.jpg
Født25. august 1970[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (50 år)
Rheinberg, Nordrhein-Westfalen, Tyskland
Ektefelle Matthew Vaughn (25. mai 2002 - nå)
Partner(e) Patricio Moreno (19941999)Rediger på Wikidata
Far Heinz SchifferRediger på Wikidata
Mor Gudrun (?)Rediger på Wikidata
Barn Caspar Matthew de Vere, Clementine Poppy, Cosima VioletRediger på Wikidata
Utdannet ved Amplonius-Gymnasium RheinbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, modell, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Høyde180 cm
HårfargeBlondine
ØyefargeBlå
Mål95-62-92 cm
Vekt58 kg
Signatur
Claudia Schiffers signatur

Claudia Schiffer (født 25. august 1970) er en tysk supermodell og skuespillerinne, som nådde toppen av sin popularitet i løpet av 1990-tallet.

Schiffer ble født i Rheinberg i Nordrhein-Westfalen i Tyskland, og begynte som fotomodell i 1987, etter at hun ble oppdaget på en nattklubb i Düsseldorf. Få uker senere opptrådte hun i ELLE, og innen kort tid fikk hun oppdrag for Chanel. Tidlig på 1990-tallet var hun det nordamerikanske Guess?-jeans' ansikt utad. Hun har også opptrådt i flere filmer, samt i musikkvideoen til Westlifes coverversjon av Billy Joels «Uptown Girl», som den ikoniske uptown girl.

Schiffer var lenge forlovet med, men aldri gift med, magikeren David Copperfield. Den 25. mai 2002 giftet hun seg med filmprodusent Matthew Vaughn. Schiffer og Vaughn har to barn sammen, sønnen Caspar Matthew, født i London den 30. januar 2003, og datteren Clementine, født i London den 11. november 2004.

FilmografiRediger

År Film Rolle Merknader
2003 Love Actually Carol
2001 In Pursuit Catherine Wells
2001 Life Without Dick Mary
1999 Black and White Greta
1999 Friends & Lovers Carla
1999 Desperate But Not Serious Gigi
1997 The Blackout Susan
1994 Richie Rich - Gullgutten Aerobicinstruktøren Claudia (Originalt Ri¢hie Ri¢h)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 9. april 2014
  2. ^ The Peerage, The Peerage person ID p37177.htm#i371769, oppført som Claudia Schiffer
  3. ^ Munzinger-Archiv, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Claudia Schiffer, Munzinger IBA 00000021013
  4. ^ FemBio, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Claudia Schiffer, FemBio-ID 24401

Eksterne lenkerRediger