Åpne hovedmenyen
Cicciolina
Cicciolina.jpg
FødtAnna Ilona Staller
26. november 1951[1][2][3] (67 år)
Budapest
Ektefelle Jeff Koons (19911994)
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Pornoskuespiller (19861991), politiker, sanger (19761989), modell, filmskuespiller, filmregissør, plateartist
Parti Partito Radicale (19851992), Partito dell'Amore (1992)
Nasjonalitet Ungarn, Italia, Folkerepublikken Ungarn

Cicciolina, egentlig Anna Ilona Staller (født 26. november 1951 i Budapest) er en ungarsk-italiensk pornoskuespiller, sanger og politiker.

I tenårene var hun ansatt som serveringsdame på et hotell i Budapest, der hun ble kjent med en italiensk reisebyråansatt.[4] De giftet seg hun flyttet til Roma.[4]

Hun startet sin showbiz-karriere i 1970-årene som vert i et italiensk radioprogram, Radio Luna, og medvirket i en rekke mainstream filmer før hun debuterte som pornostjerne i filmen Il telefono rosso (1983), instruert av hennes mangeårige kjæreste Riccardo Schicchi.

Cicciolina er politisk aktiv og ble i 1987 valgt inn i det italienske parlamentetPartito Radicales liste, der hun tjente til 1992.

I 1990[4] eller 1991[5] giftet hun seg med den amerikanske kunstneren Jeff Koons og har stått modell for en rekke av hans skulpturer. Deres sønn, Ludwig, ble født i 1992, men de skilte seg i 1994[6] eller 1998.[4]

DiscografiRediger

LP/CDRediger

  • 1979 Ilona Staller (RCA PL 31442)
  • 1987 Muscolo Rosso (Boy Records)
  • 1988 Sonhos Eróticos
  • 1994 Sonhos Eróticos (All Disc RQ 032)
  • 2000 Ilona Staller (CD, Sequel Records/Caste Music NEMCD398)
  • 2000 Ilona Staller (LP, Sequel Record/Castle Music NEMLP398)

7"-diskRediger

  • 1976 «Voulez vous coucher avec moi?»
  • 1979 «I Was Made for Dancin'" / «Più su sempre su su» (RCA PB 6323)
  • 1979 «Cavallina Cavallo» / «Più su sempre più su» (RCA SS 3205)
  • 1980 «Buone Vacanze» / «Ti amo uomo» (RCA BB 6449)
  • 1981 «Ska Skatenati» / «Disco Smack» (LUPUS LUN 4917)
  • 1987 «Muscolo rosso» / «Avec toi» (SFC 17117-7)
  • 1987 «Muscolo rosso» / «Russians» (BOY-028-PRO)

12"-miks og bildediskRediger

  • 1979 «I Was Made for Dancin'" (EP) / «Save the Last Dance for Me» (RCA PD 6327)
  • 1987 «Muscolo Rosso» / «Russians» (BOY-028)
  • 1989 «San Francisco Dance" / «Living in my Paradise» / «My Sexy Shop» (Acv 5472)

SamarbeidRediger

  • 1979 Dedicato al Mar Egeo, LP filmmusikk av Ennio Morricone
  • 1979 Aquarium sounds, LP av et italiensk fjernsynsprogram

ReferanserRediger

  1. ^ Archive of Fine Arts, 9. okt. 2017, Ilona Staller, 109274
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Ilona Staller, 807778
  3. ^ Internet Movie Database, 14. okt. 2015, nm0580499
  4. ^ a b c d «The Ex-Factor: La Cicciolina and the divorce from hell». The Independent (engelsk). Besøkt 16. november 2018. 
  5. ^ Sischy, Ingrid. «Koons, High and Low». Vanity Fair (engelsk). Besøkt 16. november 2018. 
  6. ^ «Ilona Staller sues ex-husband». The Berkshire Eagle (engelsk). Besøkt 16. november 2018. 

LitteraturRediger

  • Ilona Staller: Confessioni erotiche di Cicciolina (Olympia Press, 1987)
  • Nicolas Barbano: Verdens 25 hotteste pornostjerner (Rosinante, 1999)

Eksterne lenkerRediger