Åpne hovedmenyen
Carina Westberg
Født8. september 1972 (46 år)
Beskjeftigelse Oversetter, forfatter
Nasjonalitet Norge

Carina Westberg (født 8. september 1972 i Oslo) er en norsk forfatter og frilans oversetter.

Hun er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo. Westberg ble i 2011 tildelt Bastianprisen for barne- og ungdomslitteratur.[1] Hun fikk prisen for oversettelsen av Sirene av Angie Sage, som er femte bind i serien om magikerlærlingen Septimus Heap. I 2016 ble krimboka Nattevandreren nominert til Rivertonprisen. Westberg ble i 2019 nominert til Kulturdepartementets oversetterpris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2018 for boka Jenta som reddet julen av Matt Haig.[2] I 2019 ble krimboka Djeveldansen nominert til Rivertonprisen.

Innhold

BibliografiRediger

  • Djeveldansen (2018) – krim for voksne, sammen med Tore Aurstad
  • Nattmare (2017)
  • Løp for livet! (2017) – sammen med Tore Aurstad
  • Nattevandreren (2015) - krim for voksne, sammen med Tore Aurstad
  • Rett i strupen! (2013) – sammen med Tore Aurstad
  • Blodpenger (2013) - krim for voksne, sammen med Tore Aurstad
  • Knask eller knep! (2010) – sammen med Tore Aurstad
  • Nå eller aldri! (2009) – sammen med Tore Aurstad
  • Djevelpakten (2008) – sammen med Tore Aurstad
  • Løpet er kjørt! (2007) – sammen med Tore Aurstad
  • Fakkelskrømtet (2007) – sammen med Tore Aurstad
  • Stå dønn stille! (2006) – sammen med Tore Aurstad
  • Benjamin Svartfeldts labyrint (2005) – sammen med Tore Aurstad
  • Trettenkloa (2004) – sammen med Tore Aurstad

Noen oversettelserRediger

Westberg oversetter fra engelsk og amerikansk.

  • Skandalen av Sarah Vaughan - 2019
  • Falsk natur av Jane Harper - 2019
  • Barnet av Fiona Barton - 2018
  • Den du vil jeg skal være av Mindy Mejia - 2018
  • Enken av Fiona Barton - 2016
  • Skjebnens ironi av R.J. Ellory - 2014
  • Ulykken av Linwood Barclay – 2013
  • Ute av syne av Linwood Barclay – 2012
  • Mørkets engler av R.J. Ellory – 2011
  • Frykt det verste av Linwood Barclay – 2011
  • Kalendermordene av R.J. Ellory – 2010
  • Septimus Heap – bok 1-7 av Angie Sage – 2007-2013
  • Et helt ordinært drap av R.J. Ellory – 2009
  • Uten et ord av Linwood Barclay – 2009
  • Makeløse McModigs monstrøse memoarer av Ahmet Zappa – 2007

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger