Calogero

fransk sanger

Calogero, egentlig Calogero Maurici (født 30. juli 1971 i Échirolles), er en fransk musikkartist. Han både synger, spiller bassgitar og piano. Han komponerer sin egen musikk, men skriver ikke tekstene sine selv.

Calogero
Calogero Cannes 2019 (cropped).jpg
FødtCalogero Joseph Salvatore Maurici
30. juli 1971[1]Rediger på Wikidata (50 år)
ÉchirollesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, komponist, plateartist, sanger-låtskriver, låtskriverRediger på Wikidata
Søsken Gioacchino MauriciRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Ridder av Ordre des Arts et des Lettres, Victoire de l'artiste interprète masculin de l'année (2004)[2]Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Calogero
Sjanger BokanmeldelseRediger på Wikidata
InstrumentBassgitar, gitar, vokal
Aktive år1984
PlateselskapMercury
Nettstedhttp://www.calogero.fr
IMDbIMDb

Calogero i konsert i Brussel

Han begynte sin karrière som musiker som 16-åring med bandet Les Charts, som ga ut fem album. Gruppen spilte sammen fra 1987 og frem til 1997. To år senere utkom hans første soloalbum, Au milieu des autres, og siden har han gitt ut tre studioalbum og ett konsertalbum.

Han er blitt flere utmerkelser til del, blant annet årets mannlige artist under Victoires de la musique i 2004.

DiskografiRediger

  • Au milieu des autres (1999)
  • Calogero (2002)
  • Calog3ro (2004)
  • Live 1.0 (2005)
  • Pomme C (2007)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 3. mai 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ besøkt 7. mai 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger