Brio Band er en norsk musikkgruppe fra Toten, dannet høsten 1961 av Bjørn Hansen (født 7. mars 1943), Kai Kirkeby (født 16. januar 1946), Magnor Frydenlund (født 1. juni 1946) og Harry Andersen (født 14. oktober 1947 - død 28. januar 2020). Ett år senere ble Kjell Bakkeli (født 17. april 1940 - død 24. mai 2020) med. Bakkeli ble etter hvert leder av gruppen. Toten-bandet laget sin egen «Brio-sound». Bandet hadde midt på 1960-tallet stor suksess med sanger som «Dyrene i Afrika» og «Pål sine høner», to låter der Kjell Bakkelis saksofonspill ble fremhevet.

Bandet ble kåret til både norske og nordiske pop-mestere i henholdsvis 1964 og 1965.[1] Bandet opptrådte flere ganger i fjernsynet, blant annet i programmet «Tenpluggen». De hadde også et show før en landskamp i fotball på Ullevaal Stadion foran 30 000 tilskuere. De hadde et eget «Buserullshow», som ble meget godt mottatt, unntatt på Toten.

I 1965 forlot Bjørn «Toten-Bjørn» Hansen bandet for å bli med i Una Corda (som senere ble et av Norges meste fremgangsrike Country and Western-orkestre[trenger referanse]). Thor-Eivind Høiberg kom inn som ny vokalist og gitarist kom og Thor Åge Kirkeby kom inn på saksofon. Brio Band endret sin stil til å bli mer storbandspreget. I tillegg hadde de med en rekke låter av Fats Domino. Bandet holdt på fram til julen 1968, men de har hatt flere gjenforeningsopptredener, siste gang på Totenpop-show på Viken II i 2009.

Harry Andersen er kjent som en av Norges dyktigste trekkspillere med en solid utdanning innenfor musikkfaget[trenger referanse].

Bjørn Hansen og Thor-Eivind Høiberg er fortsatt aktive musikre.

Diskografi rediger

Singler rediger

  • 1964 «Dyrene i Afrika»/«Ich möchte mit dir traumen»
  • 1964 «Pål sine høner»/«Eclipse»
  • 1964 «Jenka»/«Karamelldansen» (med Rannie Rommen)
  • 1965 «Lille Dukke»/«Å Kåre» (med Rannie Rommen)
  • 1966 «Veien Hjem»/«En fattig millionær» (med Åge Faldmo)

Referanser rediger

  • Hemstad, Sigbjørn: Smil, sport og rock. Store hendelser på Gjøvik og Toten på 50- og 60-tallet, Gjøvik 2007.
Autoritetsdata