Brian Setzer

US-amerikansk musiker

Brian Robert Setzer (født 10. april 1959 i Massapequa, New York)[4] er en amerikansk gitarist, vokalist og låtskriver. Han er kjent for å spille på en gitar av typen Gretsch Nashville, og har også fått sin egen Gretsch signatur-gitar.

Brian Setzer
Brian Salzburg 2006.JPG
Født10. apr. 1959[1][2][3]Rediger på Wikidata (62 år)
Massapequa, USA
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Gitarist, orkesterleder, dirigent, sanger, jazzmusiker, låtskriver, plateprodusentRediger på Wikidata
Utdannet ved Massapequa High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av The Brian Setzer OrchestraRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRockabilly, swing, jump-blues, alternativ rock
InstrumentGitar, vokal, sang
Aktive år1979
PlateselskapArista
Nettstedhttp://www.BrianSetzer.com/
IMDbIMDb

DiskografiRediger

Stray CatsRediger

  • Stray Cats (1981)
  • Gonna Ball (1981)
  • Built For Speed (1982)
  • Rant N' Rave with the Stray Cats (1983)
  • Rock Therapy (1986)
  • Blast Off! (1989)
  • Let's Go Faster! (1990)
  • The Best of the Stray Cats: Rock This Town (1990)
  • Choo Choo Hot Fish (1992)
  • Original Cool (1993)
  • Rumble in Brixton (2004)

The Brian Setzer OrchestraRediger

  • The Brian Setzer Orchestra (1984)
  • Guitar Slinger (1996)
  • The Dirty Boogie (1998)
  • Vavoom! (2000)
  • Jumpin' East of Java (2001)
  • Best of The Big Band (2002)
  • Boogie Woogie Christmas (2002)
  • The Ultimate Collection (2004)
  • Dig That Crazy Christmas (2005)
  • Wolfgang's Big Night Out (2007)
  • The Best Of Collection – Christmas Rocks! (2008)
  • Ultimate Christmas Collection (2008)
  • Songs from Lonely Avenue (2009)
  • Don't Mess With A Big Band (Live!) (2010)
  • Christmas Comes Alive (2010)

SoloalbumRediger

  • The Knife Feels Like Justice (1986)
  • Live Nude Guitars (1988)
  • Rockin' by Myself (1998)
  • Ignition! (2001)
  • Nitro Burnin' Funny Daddy (2003)
  • Rockabilly Riot, Vol. 1: A Tribute to Sun Records (2005)
  • 13 (2006)
  • Red Hot & Live! (2007)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 29. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 269949, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w68d0mq9, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.activemusician.com Arkivert 16. mars 2010 hos Wayback Machine.

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.