Brett Borgen

norsk forfatter
Brett Borgen
Født7. november 1934[1]Rediger på Wikidata
OsloRediger på Wikidata
Død11. mars 2014[1]Rediger på Wikidata (79 år)
OsloRediger på Wikidata
Gravlagt Vestre gravlundRediger på Wikidata
Ektefelle Gunnar Alme (–ukjent), Arne FalckRediger på Wikidata
Far Johan BorgenRediger på Wikidata
Mor Annemarta BorgenRediger på Wikidata
Søsken Ane BorgenRediger på Wikidata
Barn Iselin AlmeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SpråkNorsk

Brett Borgen (født 7. november 1934 i Oslo, død 11. mars 2014[2] samme sted), var en norsk forfatter. Hun var datter av Annemarta og Johan Borgen og mor til Bendik og Iselin Alme. Hun debuterte som forfatter i 1972. Debutboka het Fra en ikke helt vellykket skuespillerinnes dagbok, en selvironisk referanse til en skuespillerkarriere som var nettopp «ikke helt vellykket».

PrivatlivRediger

Hun var først gift med scenografen Gunnar Alme, som er far til hennes to barn, og senere med forfatteren Arne Falck.

Da hun i voksen alder ble kristen og lot seg døpe, skapte dette store konflikter mellom henne og ektemannen på den ene siden, og foreldrene på den andre. At denne konflikten i stor grad fikk utspille seg i full offentlighet, gjorde ikke konfliktnivået noe mindre. I bøkene Den fortapte datter og Lillelord og Lady Brett forteller hun om dette.

BibliografiRediger

  • Fra en ikke helt vellykket skuespillerinnes dagbok (1972)
  • Se dette menneske (1974) Dikt og kortprosastykker
  • Istedenfor Lisbeth (1977)
  • Dualoger med Vår Herre (1977)
  • Isabella, sorgen og Don Juan en fabel (1977)
  • En time med Jesus Kristus (1978)
  • Femti år igjen å leve (1978)
  • Vær så snill'a. Barnebok for voksne (1978)
  • Den fortapte datter (1979)
  • Fanmail til Othilie (1980)
  • Heltinnen (1981)
  • Offside (1983)
  • Intet annet enn kjærligheten tar jeg imot (1984)
  • Lillelord og Lady Brett (1985)
  • For å ta igjen min tapte smerte (1997)

DiskografiRediger

  • Menneskedøgn[3] (1972), Brett Borgen og Arne Falck. Vinyl LP utgitt av Sonet og Arne Bendiksen. Jazz, Funk / Soul, Non-Music. Spoken Word, Poetry

ReferanserRediger