Bonfire (band)

tysk heavy metal-band

Bonfire er et tysk heavy metal-band etablert i Ingolstadt under navnet Cacumen i 1972 av gitaristen Hans Ziller. De skiftet navn til Bonfire i 1986.[1] Sangeren Claus Lessmann har vært med i det meste av bandets karriere. Han ble i årene 1993-94 erstattet av Michael Bormann, men uten at bandet ga ut nytt materiale. Ziller og Lessmann samarbeidet etterpå om tyskspråklige utgivelser som Lessmann/Ziller og Ex, før de gjentopptok Bonfire med Feels Like Comin' Home (1996). I 2015 ble Lessmann erstattet av amerikaneren David Reece, som er mest kjent for å ha medvirket på Eat the Heat (1989) av Accept, for utgivelsen Glorious (2015) og en plate med nye fortolkninger av tidligere utgitt materiale, Pearls (2016).[2] Bormann vendte tilbake noen uker i 2016, før Alexx Stahl fikk jobben.[3]

Bonfire
Bonfire – Headbangers Open Air 2016 14.jpg
Bonfire i 2016
OpphavTyskland Ingolstadt
Periode1972 -
Tidligere navnCacumen
Sjanger Heavy metalRediger på Wikidata
Aktive år1972
PlateselskapMSA, RCA, LZ Records
Nettstedwww.bonfire.de
Medlemmer
Alexx Stahl
Hans Ziller
Frank Pané
Ronnie Parkes
Tim Breideband

DiskografiRediger

Cacumen
  • 1981: Cacumen
  • 1983: Bad Widow
  • 1985: Longing For You (EP)
Bonfire
  • 1986: Don't Touch the Light
  • 1987: Fireworks
  • 1989: Point Blank
  • 1991: Knock Out
  • 1996: Feels Like Comin' Home
  • 1996: Freudenfeuer
  • 1998: Rebel Soul
  • 1999: Fuel To The Flames
  • 2001: Strike Ten
  • 2003: Free
  • 2006: Double X
  • 2008: The Räuber
  • 2011: Branded
  • 2015: Glörious
  • 2016: Pearls
  • 2017: Byte the Bullet
  • 2018: Temple of Lies
  • 2018: Legends
Lessmann/Ziller
  • 1993: Glaub Dran
  • 1994: «Charlie & Louise» (single)
  • 1994: «Für Dich» (single)
Ex
  • 1995: «Die Antwort Weiß Der Wind» (single)

Medlemmer[4]Rediger

  • Alexx Stahl – vokal (2016-idag)
  • Hans Ziller – gitar (1972–1989, 1992-idag)
  • Frank Pané – gitar (2015–idag)
  • Ronnie Parkes – bassgitar (2015–idag)
  • André Hilgers – trommer (2019-idag)

ReferanserRediger