Blessthefall

Blessthefall er et amerikansk band fra Phoenix, Arizona, som spiller i sjangeren metalcore, post-hardcore og screamo.

Blessthefall
Blessthefall live at Warped Tour 2012.jpg
OpphavPhoenix, Arizona, USA, USA (2004)
Periode2003–
SjangerMetalcore
Post-hardcore
Screamo
Aktive år2004
Nettstedblessthefallmusic.com
Medlemmer
Eric Lambert
Matt Traynor
Jared Warth
Beau Bokan
Elliott Gruenberg
Tidligere medlemmer
Michael Frisby
Craig Mabbitt
Miles Bergsma
Andrew Barr

HistorieRediger

His Last Walk og vokalistbytte (2007-2008)Rediger

Deres debutalbum, His Last Walk, ble utgitt 10. april 2007. Blessthefall turnerte med Escape the Fate, LoveHateHero, Before Their Eyes og Dance Gavin Dance i september og oktober i 2007. Under deres første turné i Europa, sent i 2007, forlot Craig Mabbitt bandet for å få tilbringe mer tid med datteren. Resten av turneen opptrådte bassisten Jared Warth som vokalist. Da Mabbitt senere ville være med i bandet igjen, nektet de da de følte at de måtte fortsette uten ham. I september i 2008 kunngjorde bandet at Beau Bokan, tidligere vokalist i bandet Take the Crown var den nye vokalisten i bandet.

Witness (2009-2010)Rediger

I februar 2009 kunngjorde bandet gjennom sin MySpace at de skulle starte produksjonen av sin neste plate i mai. 13. mai kunngjorde de også at de hadde byttet plateselskap til Fearless Records. Albumet ble utgitt 6. oktober i 2009. Musikkvideoen til "What's Left of Me" ble gitt ut 14. desember 2009, "To Hell and Back" 21. juli 2010 og "Hey Baby, Here's That Song You Wanted" 4. november i 2010. Sistnevnte skiller seg ut da den er i form av en kortfilm, en parodi av komedien The Hangover.

Awakening (2011-)Rediger

15. februar 2011 ble det bekreftet at Elliott Gruenberg, tidligere gitarist i Before Their Eyes, var den nye gitaristen ettersom Mike Frisby forlot bandet. Bokan bekreftet også at Blessthefall ikke ville spille på Warped Tour 2011, men heller produsere en tredje plate de startet med 17. mai i 2011. Platen ble utgitt 4. oktober 2011. Bandet laget selv en musikkvideo for sangen "Bottomfeeder" med ett HD-kamera, som beskrevet i en tekstplakat i starten av videoen.[1] De la ut videoen 4. august 2011, altså en måned før plateutgivelsen. Deres siste aktivitet er musikkvideoen til "Promised Ones", utgitt 8. november i 2011. Videoen inneholder også introen "Awakening" som er første sangen på platen. Bandet beskrev i et intervju at videoen omhandlet bandet som rekrutterer rebeller til kamp for god musikk.[trenger referanse]

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • His Last Walk (2007)
  • Witness (2009)
  • Awakening (2011)
  • Hollow Bodies (2013)
  • To Those Left Behind (2015)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger