Åpne hovedmenyen
Bjørn Berge
Bjoern Berge 1999.jpg
Bjørn Berge på Notodden bluesfestival 1999.
Født23. september 1968 (50 år)
Haugesund
Beskjeftigelse Musiker, gitarist, sanger
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Spellemannprisen i blues (2001), Spellemannprisen i blues (2002)
Musikalsk karriere
Sjangerblues
PlateselskapGrappa
Nettstedhttp://www.bjorn-berge.com/

Bjørn Berge (født 23. september 1968 i Sveio) er en norsk gitarist og vokalist som har etablert seg som bluesartist. Han fikk Spellemannprisen 2001 for albumet Stringmachine i klassen blues som ble delt ut for første gang, og Spellemannprisen 2002 i samme klasse for albumet Illustrated Man.[1] Han har fått gode anmeldelser i blant annet Dagbladet, Haugesunds avis og VG.

Berge utga sitt første soloalbum, Bjørn Berge, i 1997. I 1999 ga han ut albumet Blues hit me, som ble en ble en stor suksess og førte videre til flere gode utgivelser. Han har turnert i blant annet Danmark, Belgia, Nederland, England og Frankrike, og særlig hatt stor suksess i Frankrike.

Han har siden 2014 vært medlem av bandet Vamp.[2]

Innhold

PriserRediger

DiskografiRediger

Album
Singler
  • Blues Hit Me (1998)
  • A**Hole (1999)
  • Rolling Gambler (1999)
  • Someday (2002)
  • Cypress Grove (2002)
  • Keep Your Lamp Trimmed and Burning (2002)
  • Give It Away (2002)
  • Ace of Spades (2004)
  • Minutes (2004)

Berge/FlaatenRediger

Singler

VampRediger

Singler
  • Elmer (2015)
  • Passasjerane (2015)
  • Amilia (2016)
  • Onkel Holger (2017)
  • Det roliga regnet (2017)
  • Natt (2018)
  • Brev (2018)
  • Hjerta mitt (2019)

Bjellands UgrasRediger

Singler
  • Fjedle (2015)
  • Siste sjømannssang (2015)

FrontlineRediger

Andre deltagelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Strengesjefen». vg.no. 27. januar 2004. Besøkt 15. september 2018. 
  2. ^ «Bjørn Berge blir ny Vamp-gitarist». h-avis.no. 22. oktober 2014. Besøkt 15. september 2018. 

Eksterne lenkerRediger


  Forrige mottaker:
 Kristin Berglund 
Vinner av
Notodden Bluesfestival bluespris
(2001)
Neste mottaker:
 Sven Zetterberg 


Forrige mottaker:
Første gang delt ut i 2001
Spellemannprisen : Blues
Neste mottaker:
Bjørn Berge
(Illustrated Man) 00 2002
Forrige mottaker:
Bjørn Berge
(Stringmachine) 00 2001
Spellemannprisen : Blues
Neste mottaker:
(Blues/country)
Vidar Busk
(Love Buzz) 00 2003