Åpne hovedmenyen
Bigga Haitian
Charles Andre Dorismond
Bigga Haitian McCarren Park 2007.jpg
FødtCharles Andre Dorismond
4. november 1964 (55 år)
Port-au-Prince
Søsken Patrick Dorismond
Beskjeftigelse Menneskerettsaktivist, musiker, sanger
Nasjonalitet Haiti
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Bigga Haitian
SjangerReggae, hiphop, kompa, R&B
InstrumentVokal
Aktive år1982–
Nettstedwww.biggahaitian.com

Bigga Haitian, egentlig Charles Andre Dorismond (født 4. november 1964), er en haitisk musiker som ble svært populær i 1990-årene. Han er kjent som «den første haitiske sangeren som har kommet seg inn på den jamaikanske reggaescenen»,[1] i tillegg til at han er sagt å ha brutt ned nasjonale og kulturelle murer og banet vei for neste generasjon haitiske artister. De mest populære haitiske artistene i dag, som Wyclef Jean og Mecca aka Grimo, sier Bigga har vært en inspirasjonskilde for dem.[1]

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1997 – I Am Back (Royal Productions/Jomino/Roots International)
  • 2003 – Binghi Mon (BH Records)
  • 2009 – Sak Pasé (Walkup Records)

SinglerRediger

  • 1989: Haiti A Weh Mi From (Flames Records)
  • 1990: Gimme Mi Country (Flames Records)
  • 1992: Mad Over Jah (Justice)
  • 1994: Sexy Body (Big Ship)
  • 1994: Red Carpet (Big Ship)
  • 2003: Tribute to Patrick Dorismond (Jah Life Int'l Records)
  • 2006: Hail Up the King (Etaste Music)
  • 2006: Gi Me Da Weed (Walkup Records)

SamleplaterRediger

  • 1995: Best of the Best, Vol. 5 (Freddie McGregor Presents: Best of Big Ship 1) (RAS Records)
  • 2006: Love Roots & Culture (Gyasi)
  • 2008: Ragga Kreyol (Chevry Records)
  • 2009: Tribe of Kings Presents: Bigga Fiyah Mix (Strictly Vibes Vol. 3) Mixed by Dash Eye and Hosted by Bigga Haitian (Tribe Of Kings)
  • 2009: Focus Riddim (Raw Moon/Top Tier)

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Bigga Haitian Arkivert 30. januar 2010 hos Wayback Machine.» hos BigUpRadio.

Eksterne lenkerRediger