Beniamino Gigli

Beniamino Gigli (født 20. mars 1890 i Recanati i Italia, død 30. november 1957 i Roma) var en italiensk operasanger (tenor).

Beniamino Gigli
Beniamino Gigli 1.jpg
Født20. mars 1890[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Recanati[5][6][7][8]Rediger på Wikidata
Død30. nov. 1957[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (67 år)
Roma[9][7][8]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, operasanger, sanger, teaterskuespiller, filmskuespiller, tenor[7]Rediger på Wikidata
Barn Rina GigliRediger på Wikidata
Nasjonalitet Italia (19461957), Kongedømmet Italia (18901946)Rediger på Wikidata
Utmerkelser Stort fortjenstkors av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden, stjerne på Hollywood Walk of FameRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger OperaRediger på Wikidata
InstrumentVokal
StemmetypeTenor
Nettstedhttp://www.beniaminogigli.it/
IMDbIMDb

Han begynte å synge som sjuåring.[trenger referanse] Han fikk stipendium for sangstudier i Roma, og i 1914 vant han en tevling i Parma og kunne debutere i La Gioconda samme år.

Han sang i blant annet Italia, Spania og Sør-Amerika, og hadde engasjementårene 1920–1932 på Metropolitan i New York City. Han ga også konserter i andre land.

Gigli ble betraktet som Enrico Carusos etterfølger og sin tids fremste tenor.[trenger referanse] Hans repertoar bestod særlig av italienske og franske operapartier. Han utgav en selvbiografi.

Han var aktiv som konsertsangere frem til 1955. I 1918 gjorde Gigli sin innspillingsdebut og Naxos har gitt ut en nesten fullstendig utgave med 14 volumer av Giglis komplette utgitte innspillinger 1918-51 samt avskjedskonsertene i New York i 1955. Han medvirket dessuten i rundt tyve filmer.[trenger referanse]

«Non ti scordar di me» er en sang som ble skreddersydd til Giglis første film i 1935.[trenger referanse] Nå er den sangen en av de største italienske sangene og er blitt innspilt,[trenger referanse] også av blant annet Pavarotti.

FilmografiRediger

  • 1935 – Non ti scordar di me
  • 1936 – Ave Maria
  • 1938 – Solo Per Te
  • 1947 – Pagliacci
  • 1953 – Giuseppe Verdi
  • 1926 – Cavalleria Rusticana, Finale (kortfilm), 11 min.
  • 1927 – La Gioconda, "Sia i Glora I Canti – Cielo e mar" (kortfilm), 8 minutter
  • 1928 – Perlefiskerne, "Au fond du temple saint", 9 min (kortfilm med Giuseppe de Luca).
  • 1927 – Rigoletto, Kvartetten (6 min), kortfilm
  • 1927 – Lucia di Lammermoor, "Lucia perdona – Sulla tomba", 12 min.

Kortfilmer produsert mellom 1926 og 1930 av Varner Bros.

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Beniamino-Gigli, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 26. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Munzinger Personen, Munzinger IBA 00000000504, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 118694871, besøkt 12. august 2015[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ Archivio Storico Ricordi, Archivio Storico Ricordi person ID 995[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ a b c Archivio Storico Ricordi, Archivio Storico Ricordi person ID 995, besøkt 3. desember 2020[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ a b Store sovjetiske encyklopedi (1969–1978), avsnitt, vers eller paragraf Джильи Беньямино, besøkt 28. september 2015[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 31. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger