Åpne hovedmenyen
Ben Okri
Ben Okri in Tallinn.jpg
Født15. mars 1959[1][2][3][4] (60 år)
Minna[5]
Utdannet ved University of Essex
Beskjeftigelse Forfatter[6], journalist, romanforfatter, forfatter[7][8], lyriker
Nasjonalitet Nigeria
Medlem av Royal Society of Literature
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenen, Bookerprisen (1991), Fellow of the Royal Society of Literature

Ben Okri (født 15. mars 1959 i Minna, Nigeria) er en nigeriansk dikter og forfatter bosatt i London.

I barndommen bodde han sammen med familien sin i London, før de returnerte til Nigeria i 1968. I 1977 flyttet han tilbake til England for å studere ved University of Essex.

I 1991 fikk han Bookerprisen for sin mest kjente roman, The Famished Road.

Hans opplevelser fra den nigerianske borgerkrigen sies å være inspirasjonen til mange av verkene hans.[trenger referanse]

BibliografiRediger

  • Flowers and Shadows, 1980
  • The Landscapes Within, 1981
  • Incidents at the Shrine, 1986
  • Stars of the New Curfew, 1988
  • The Famished Road, 1991. Norsk oversettelse 1993: Den sultne veien
  • An African Elegy, 1992
  • Songs of Enchantment, 1993. Norsk oversettelse 1994: Fortryllelsens sanger
  • Astonishing the Gods, 1995
  • Birds of Heaven, 1995
  • Dangerous Love, 1996. Norsk oversettelse 1997: Beslektede tap
  • A Way of Being Free, 1997
  • Infinite Riches, 1998. Norsk oversettelse 2002: Uendelig rikdom
  • Mental Fight, 1999
  • In Arcadia, 2002
  • Starbook, 2007

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Ben Okri, biography/Ben-Okri
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, 9. okt. 2017, Ben Okri, okri-ben
  4. ^ NooSFere, 9. okt. 2017, Ben OKRI, -44001
  5. ^ Freebase Data Dumps
  6. ^ http://www.bbc.co.uk/programmes/b006tnv3/episodes/player
  7. ^ http://www.nndb.com/people/043/000102734/
  8. ^ http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-22622194

Eksterne lenkerRediger


 Denne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.