Bella Bedford

Bella Bedford er et band som oppstod i Skjold i Vindafjord, høsten 1990.

Det skortet en del på musikalitet og talent, men dette ble kompensert med stort pågangsmot. I 1991 kom den første kassettutgivelsen, som fikk navnet Sprengt, som fikk en relativt lunken mottakelse. I 1992 gikk derimot bedre da en gav ut to nye kassetter, og fikk en del spillejobber rundt i Distrikts-Norge. Etter dette toppåret ble det så et par mer stille år før bandet sommeren 1995 hadde sin første profesjonelle CD-utgivelse. Denne fikk navnet Privat Veg og fikk en del negativ mottagelse, blant annet fikk den terningkast 1 av VGs Stein Østbø.

Etter CD-utgivelsen i 1995 ble det stillere fra bandet, da medlemmene stort sett var opptatt med studier og hovslaging. Etterhvert ble medlemmene bosatt på forskjellige kanter av landet, slik at det kun ble sporadiske opptredener. Siste offisielle konsert var på Vikedal Roots Music Festival, sommeren 2004.

Vinteren 2004, tok bandet på seg oppgaven som velgjørere og stiftet «Bella Invest Kulturpris», som er et stipend som siden er blitt delt ut på årlig basis til unge talenter innen kunst og kultur som har gjort seg bemerket i lokalmiljøet.

Bandet er offisielt aldri blitt oppløst, og har fremdeles kultstatus i landbruksmiljøer i Rogaland.

MedlemmerRediger

  • Trond Espeland (bass, gitar, keyboards, munnspill, sang, perkusjon)
  • Bjarte Haugsgjerd (sang, munnharpe, gitar, munnspill)
  • Rune Nicolai Jensen (sang, munnspill)
  • Erling Koltveit (gitar, keyboards, munnspill,sang, perkusjon)

DiskografiRediger

  • Sprengt (kassett, 1991)
  • Naudslakt (kassett, 1992)
  • Upløyd mark (kassett, 1992)
  • Ja (kassett, 1993)
  • Privat veg (CD, 1995)
  • Rusk og rask (CD, 2006)
  • Det får så vara (CD, 2016)

Eksterne lenkerRediger