Arne Strømme

Arne Strømme
Født29. september 1954Rediger på Wikidata (65 år)
Beskjeftigelse Fotograf, landskapsarkitektRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Arne Strømme (født 29. september 1954) er en norsk fotograf, bosatt i Molde.

Strømme er en av Norges mest premierte konkurransefotografer, gjentatte ganger kåret til «Årets Fotograf» både i Norge og Sverige.

Strømme ble også et navn i nyhetene da han ble skutt under terrorangrepet i Mumbai i 2008. Han ble alvorlig skadet, men overlevde attentatet.

Strømme er tilknyttet bildebyrået Samfoto.

BibliografiRediger

Priser og utmerkelserRediger

  • 1989 Årets fotograf, magasinet Fotografi
  • 1991 Gull i landskonkurransen, Norsk Selskap For Fotografi, NSFF
  • 1992 Kodakprisen
  • 1992 Vinner av A-magasinets fotokonkurranse
  • 1992 Årets fotograf, magasinet Fotografi
  • 1994 Årets fotograf, magasinet Fotografi
  • 1996 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 1996 Årets fotograf, magasinet Fotografi
  • 1997 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 1999 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 1999 Årets norske naturfotograf, magasinet Fotografi
  • 2001 Vinner av tema "Byggjekunst", Ivar Aasen-senteret
  • 2001 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 2006 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 2006 Årets fotograf, magasinet Fotografi
  • 2007 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 2007 Årets fotograf, magasinet Fotografi
  • 2008 Årets fotograf, magasinet FOTO, Sverige
  • 2011 Årets fotograf, nettstedet foto.no
  • 2016 Årets fotograf, nettstedet foto.no

UtstillingerRediger

  • 1990 Hå Gamle Prestegård, Rogaland (sammen John Sirevåg )
  • 1990 Kunstnerhuset Gvarv, Telemark (sammen John Sirevåg)
  • 1990 Statens Høstutstilling, Oslo
  • 1994 Bjørnsonfestivalen, Molde - bilder, poesi, musikk - tre fotografer
  • 1994 Galleriet, Molde – tre fotografer – tema "Romsdal"
  • 1997 Galleri Yvonne, Åndalsnes – tema "Linjer"
  • 2003 Bjørnsund, Romsdal – tema "Bjørnsund"
  • 2006 Solberget Scene, Molde – tema "India"
  • 2007 Bildespill, Bjørnsonhuset (sammen Inger J. Brunvoll og Atle Færøy)

Eksterne lenkerRediger