Arne Riis

Arne Riis
Født21. juni 1923Rediger på Wikidata
Død29. april 2009Rediger på Wikidata (85 år)
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Arne Gurstad Riis (født 21. juni 1923, død 29. april 2009 i Oslo) var en norsk skuespiller.[1]

Han var engasjert ved Det Nye Teater 1949-1957[2] I tillegg gjorde Riis elleve film- og TV-roller. Han debuterte i 1951 i Edith Carlmars Skadeskutt. På 1960-tallet virket Riis ved Fjernsynsteatret. Han gjorde sin siste TV-rolle i 1982 som norsk mann i TV-serien Polisen som vägrade svara.[1]

Han var gift med Nora Brockstedt.

FilmografiRediger

FjernsynsteatretRediger

  • 1961 - Frisøndag
  • 1961 - Den anstendige skjøgen
  • 1962 - Hånden på hjertet
  • 1963 - Særlingen
  • 1965 - Frydenberg
  • 1965 - Raude roser åt meg
  • 1965 - Smeltedigelen

TV-serieRediger

  • 1982 - Polisen som vägrade svara

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Arne Riis». IMDb.com. Besøkt 11. juni 2016. 
  2. ^ «Arne Riis». Sceneweb. Besøkt 11. juni 2016.