Arne Riis

Arne Riis
Født21. juni 1923
Død29. april 2009 (85 år)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge

Arne Gurstad Riis (født 21. juni 1923, død 29. april 2009 i Oslo) var en norsk skuespiller.[1]

Han var engasjert ved Det Nye Teater 1949-1957[2] I tillegg gjorde Riis elleve film- og TV-roller. Han debuterte i 1951 i Edith Carlmars Skadeskutt. På 1960-tallet virket Riis ved Fjernsynsteatret. Han gjorde sin siste TV-rolle i 1982 som norsk mann i TV-serien Polisen som vägrade svara.[1]

Han var gift med Nora Brockstedt.

FilmografiRediger

FjernsynsteatretRediger

  • 1961 - Frisøndag
  • 1961 - Den anstendige skjøgen
  • 1962 - Hånden på hjertet
  • 1963 - Særlingen
  • 1965 - Frydenberg
  • 1965 - Raude roser åt meg
  • 1965 - Smeltedigelen

TV-serieRediger

  • 1982 - Polisen som vägrade svara

ReferanserRediger

  1. ^ a b «Arne Riis». IMDb.com. Besøkt 11. juni 2016. 
  2. ^ «Arne Riis». Sceneweb. Besøkt 11. juni 2016.