Anthony Price

engelsk forfatter

Anthony Price (født 16. august 1928 i Hertfordshire i England, død 30. mai 2019) var en britisk forfatter av thrillere og krimromaner.

Anthony Price
Født16. aug. 1928[1][2]Rediger på Wikidata
HertfordshireRediger på Wikidata
Død30. mai 2019Rediger på Wikidata (90 år)
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, journalistRediger på Wikidata
Utdannet ved Merton CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
SpråkEngelsk
Periode1970–1990
SjangerSpionroman
DebutThe Labyrinth Makers (1970)

Price tok graden master of arts ved Universitetet i Oxford i 1952. Han arbeidet som journalist for Westminster Press fra 1952 til 1988, og var redaktør for Oxford Times fra 1972 til 1988.

Han er mest kjent for sine kriminalromaner, beskrevet som en egen miks av thrillere, spionfortellinger og klassiske detektivmysterier. To av bøkene er prisbelønnet av Crime Writers Association. Romanen Other Paths to Glory vant The Gold Dagger for årets beste kriminalroman i 1974. I 2005 ble samme bok som en av syv nominert til The Dagger of Daggers, CWAs jubileumspris for beste kriminalroman utgitt de siste 50 år.

Ingen av bøkene er oversatt til norsk.[trenger referanse]

BibliografiRediger

  • The Labyrinth Makers (1970)
  • The Alamut Ambush (1971)
  • Colonel Butler's Wolf (1972)
  • October Men (1973)
  • Other Paths to Glory (1974)
  • Our Man in Camelot (1975)
  • War Game (1976)
  • The '44 Vintage (1978)
  • Tomorrow's Ghost (1979)
  • The Hour of the Donkey (1980)
  • Soldier No More (1981)
  • The Old Vengeful (1982)
  • Gunner Kelly (1983)
  • Sion Crossing (1984)
  • Here Be Monsters (1985)
  • For the Good of the State (1986)
  • A New Kind of War (1987)
  • A Prospect of Vengeance (1988)
  • The Memory Trap (1989)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator jx20050715017, besøkt 23. november 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 8991, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger