Anneliese van der Pol

Anneliese Louise van der Pol (født 23. september 1984 i Amsterdam i Nederland) er en nederlandsk-amerikansk skuespiller. Hun er kjent[trenger referanse] for sin rolle som Chelsea Daniels i komedieserien That's so Raven. Der spiller hun blant annet sammen med Raven-Symoné, Kyle Massey, Orlando Brown og Rondell Sheridan. Hun har videre hatt en rolle i Bratz The Movie, og dessuten opptrådt i flere teaterstykker som for eksempel Beauty and the Beast i 2007 der hun hadde rollen som Belle.

Anneliese van der Pol
Anneliesevanderpol as belle in beautyandthebeast.jpg
Født23. sep. 1984[1]Rediger på Wikidata (37 år)
AmsterdamRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller, sanger, modell, fjernsynsskuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Orange County School of the Arts, Los Alamitos High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet Nederland, USARediger på Wikidata
Aktive år1999
IMDbIMDb

FilmografiRediger

Film roller
År Film Rolle Noatater
2001 Divorce: The Musical Chelsey Weber
2005 Horror High Rachael Morrs
2007 Bratz: The Movie Avery
2010 Vampires Suck Jennifer
2011 Extremely Decent Jess
Wish Wizard Fairyista
Cats Dancing on Jupiter Dayna
2018 5 Weddings Whitney Simmons Post-produksjon
TV-roller
År Program Rolle Priser og notater
2003-07 That's so Raven Chelsea Daniels Hovedrolle (97 episoder)

Vant prisen "Young Artist Award" for

"Outstanding Young Ensemble Performers in a TV Series"

Express Yourself Som seg selv
2005 Disney Channel's Totally Suite New Year's Eve
Katbot Katbot/Katerina Botenski (stemme)
2006 Kim Possible Heather (stemme) Episode: "And the Mole-Rat Will Be CGI"
Disney Channel Lekene Som seg selv
2009 The Battery's Down Rhonda Busby Smith Episode: "The Party's Over"
2010-11 Shalom Sesame Som seg selv Vertinne
2011 Friends with Benefits Beth
Shake It Up Ronnie Episode: "Reunion It Up"
2017 Shane and Friends Som seg selv Episode: "Anneliese van der Pol"
2017-nå Raven's Home Chelsea Grayson Hovedrolle

TeaterRediger

År Program Rolle
1990 The Sleeping Beauty Ballet Little Red Riding Hood
1991 The Glory of Christmas Soloist
The Sound of Music Briggita
The Will Rogers Follies Mary Rogers
1996 Eleanor, An American Love Story Young Eleanor
1997 Catch a Falling Star Sheree
1998 Murphy's Law Kelly
1999 Fiddler on the Roof Chava
Grease Sandy
Beguiled Again Principal
Evita Eva Perón
2000 Oklahoma! Laurey
2002 The Nutcracker Clara
Copelia Copelia
2007 Beauty and the Beast Belle

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Broadway Database, oppført som Anneliese Van Der Pol, Internet Broadway Database person-id 456667, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger