Åpne hovedmenyen
Anne Bøe
Født9. juli 1956 (63 år)
Ålesund
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker, skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Tarjei Vesaas' debutantpris (1984)

Anne Bøe (født 9. juli 1956 i Ålesund) er en norsk lyriker. Bøe er misjonærdatter, med oppvekst blant annet i Tanzania. Hun gikk i det første kullet på forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark – Bø

Bøe debuterte i 1984 med diktsamlingen Silkestein, som ble belønnet med Tarjei Vesaas' debutantpris. Hun er gjendiktet til spansk og kroatisk.

Innhold

BibliografiRediger

  • Silkestein – dikt (1984)
  • Ordenes kildemor – dikt (1987)
  • Ildrose – dikt (1989)
  • Sinobersol snø – dikt (1993)
  • Ingensteds overalt – dikt (1994)
  • Bølgenes sorg? De vet ingenting – dikt i utvalg (1996)
  • Krigslogikkene – en diktpamflett (2001)
  • Sisyfos synger – dikt (2003)
  • Minimum, dikt (2009)
  • Frostdokumenter, dikt (2012)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Kjell Gjerseth
Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris
Neste mottaker:
Morten Harry Olsen


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)