Anne Bøe

Anne Bøe
Født9. juli 1956Rediger på Wikidata (64 år)
ÅlesundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Tarjei Vesaas' debutantpris (1984)Rediger på Wikidata

Anne Bøe (født 9. juli 1956 i Ålesund) er en norsk lyriker. Bøe er misjonærdatter, med oppvekst blant annet i Tanzania. Hun gikk i det første kullet på forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark – Bø

Bøe debuterte i 1984 med diktsamlingen Silkestein, som ble belønnet med Tarjei Vesaas' debutantpris. Hun er gjendiktet til spansk og kroatisk.

BibliografiRediger

  • Silkestein – dikt (1984)
  • Ordenes kildemor – dikt (1987)
  • Ildrose – dikt (1989)
  • Sinobersol snø – dikt (1993)
  • Ingensteds overalt – dikt (1994)
  • Bølgenes sorg? De vet ingenting – dikt i utvalg (1996)
  • Krigslogikkene – en diktpamflett (2001)
  • Sisyfos synger – dikt (2003)
  • Minimum, dikt (2009)
  • Frostdokumenter, dikt (2012)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Kjell Gjerseth
Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris
Neste mottaker:
Morten Harry Olsen


 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)