Andrew Taylor (forfatter)

Andrew Taylor (født 14. oktober 1951 i Stevenage i Hertfordshire i Storbritannia) er en britisk forfatter.

Andrew Taylor
Født14. okt. 1951[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (70 år)
Stevenage[5][3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter[6][7][8], skribent[5][9][10][11], manusforfatter[4], krimforfatter[2]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Emmanuel College, Woodbridge SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
SpråkEngelsk[12][13][14][15]
Utmerkelser CWA New Blood Dagger (1982), Cartier Diamond Dagger (2009), Svenska Deckarakademins pris för bästa till svenska översatta kriminalroman (2009), CWA Historical DaggerRediger på Wikidata
Periode1982 -
SjangerKriminalroman
DebutCaroline Minuscule (1982)
Nettstedhttp://www.andrew-taylor.co.uk/
IMDbIMDb

Taylor har mastergraden i bibliotek, arkiv og informasjonsteknologi ved University of London. Han debuterte i 1982 med kriminalromanen Caroline Miniscule. Den ble belønnet med britiske Crime Writers' Association (CWA) sin John Creasy Memorial Award for årets beste engelskspråklige kriminalroman skrevet av en debutant.

Han har senere skrevet flere prisbelønnede kriminalromaner, og er den hittil (2009) eneste som har vunnet CWAs Ellis Peters Historical Award to ganger. To av hans historiske kriminalromaner, The American Boy om Edgar Allan Poes gutteår i England og Bleeding Heart Square fra 1930-tallets London, har oppnådd internasjonal bestselgerstatus. I 2009 ble han belønnet med CWAs høyeste utmerkelse, The Cartier Diamond Dagger for et livslangt kriminallitterært arbeide av særlig høy kvalitet.

Under pseudonymet Andrew Saville skrev han på 1980-tallet flere lisensierte romaner om den populære TV-detektiven Bergerac.

BibliografiRediger

Dougal-serien
  • Caroline Minuscule (1982)
  • Waiting for the End of the World (1984)
  • Our Fathers' Lies (1985)
  • An Old School Tie (1986)
  • Freelance Death (1987)
  • Blood Relation (1990)
  • The Sleeping Policeman (1992)
  • Odd Man Out (1993)
Jim Bergerac-serien (skrevet som Andrew Saville)
  • Bergerac: Crimes of the Season (1985) (innbundet som Bergerac is Back)
  • Bergerac and the Fatal Weakness (1988)
  • Bergerac and the Traitor's Child (1988)
  • Bergerac and the Jersey Rose (1988)
  • Bergerac and the Moving Fever (1988)
Blaines-serien
  • The Second Midnight (1987)
  • Blacklist (1988)
  • Toyshop (1990)
Lydmouth-serien (Richard Thornhill & Jill Francis)
  • An Air That Kills (1994)
  • The Mortal Sickness (1995)
  • The Lover of the Grave (1997)
  • The Suffocating Night (1998)
  • Where Roses Fade (2000)
  • Death's Own Door (2001)
  • Call The Dying (2004)
  • Naked to the Hangman (2006)
Roth-trilogien
  • Requiem for an Angel (2002) (gjenutgitt som Fallen Angel i 2007)
  • The Four Last Things (1997)
  • The Judgment of Strangers (1998)
  • The Office of the Dead (2000)
Barne- og ungdomslitteratur
  • Hairline Cracks (1988)
  • Private Nose (1989)
  • Snapshot (1989)
  • Double Exposure (1990)
  • Negative Image (1992)
  • The Invader (1994)
Psykologiske thrillere
  • The Raven on the Water (1991)
  • The Barred Window (1993)
  • A Stain on the Silence (2006)
  • Silent Wounds (2014)
Historiske romaner
  • The American Boy (2003) (amerikansk tittel An Unpardonable Crime)
  • Bleeding Heart Square (2008)
  • The Anatomy of Ghosts (2010)
  • The Scent of Death (2013)
Journalistikk

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Autorités BnF, BNF-ID 13623824z, catalogue.bnf.fr, besøkt 2. september 2018[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 139661, www.isfdb.org, besøkt 2. september 2018[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Internet Movie Database, IMDb-nummer nm2561285, www.imdb.com, besøkt 2. september 2018[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b Gemeinsame Normdatei, GND-ID 12291869X, portal.dnb.de, besøkt 2. september 2018[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ BBC program-id b00vky9y[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ www.bbc.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  8. ^ news.bbc.co.uk[Hentet fra Wikidata]
  9. ^ NLP-identifikator A16554723, mak.bn.org.pl, besøkt 2. september 2018[Hentet fra Wikidata]
  10. ^ www.boston.com[Hentet fra Wikidata]
  11. ^ www.startribune.com[Hentet fra Wikidata]
  12. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb13623824z; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 13623824z.
  13. ^ https://viaf.org/viaf/114891452/; Virtual International Authority File; besøksdato: 2. september 2018; VIAF-ID: 114891452.
  14. ^ https://www.idref.fr/077361725; IdRef; besøksdato: 2. september 2018; IdRef ID: 077361725.
  15. ^ http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb13623824z; Autorités BnF; besøksdato: 2. september 2018; BNF-ID: 13623824z.

Eksterne lenkerRediger