Åpne hovedmenyen
Andreas J. Riiser
Født17. mars 1979 (40 år)
Beskjeftigelse Filmregissør
Nasjonalitet Norge

Andreas Jørgensen Riiser (født 17. mars 1979) er en norsk filmregissør med utdanning fra Den norske filmskolen på Lillehammer (2003-06) og The European Film College (1999).

Han var før filmskolen i flere år Roy Anderssons «høyre hånd», og har regissert en rekke kort- og novellefilmer (blant annet Mr. Death, Outside Comfort, ISOLA og Goldfish Tradition) samt promo- og musikkvideoer for Coldcut, The White Birch, Big Bang og Jaga Jazzist.

For tv har Riiser regissert blant annet «I heisen med» for NRK, flere promoer og feature intervjuer for Skavlan med bl.a. Justin Bieber og Robbie Williams, episoder av «Uti vår hage 2», innslag, vignetter og programdesign for NRK og TV2, samt over hundre reklamefilmer som har vunnet flere priser, deriblant tolv «Sølvfisker» og to «Gullfisker» i 2009 og 2018.

For kino har Riiser regissert "Ekspedisjon Knerten" i 2017 og jobber for tiden med flere TV- og kinoprosjekter i utvikling.

Filmografi - utvalgRediger

FILMRediger

  • 2004 Goldfish Tradition
  • 2005 Brick Vision
  • 2006 ISOLA
  • 2007 Mr. Nichols
  • 2012 Outside Comfort
  • 2016 Mr. Death
  • 2017 Ekspedisjon Knerten

TVRediger

  • 2008 – Uti vår hage sesong 2 – episode 1,4
  • 2010 Storbynatt
  • 2011 En vakker dag - med Bjørn Eidsvåg
  • 2012 Promos Skavlan - med Robbie Williams
  • 2014 I heisen med

Eksterne lenkerRediger