Alexander Kloster-Jensen

(Omdirigert fra Alex Kloster-Jensen)

Alexander Kloster-Jensen (født 13. april 1974) er en norsk musiker gitarist/multiinstrumentalist, komponist, tekstforfatter og produsent fra Fredrikstad. Han er også utdannet art director og grafisk designer.

Alexander Kloster-Jensen
Født13. april 1974Rediger på Wikidata (47 år)
Beskjeftigelse Musiker, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere

I 1998 startet han sammen med Trond Andreassen bandet Ricochets og produserte alle tre albumene til bandet. I 2003 startet han bandet My Midnight Creeps sammen med Robert Burås fra Madrugada. Bandet eksisterte frem til Burås døde i juli 2007. Albumet "Histamin" fikk spellemansprisen for beste rockealbum i 2007. Han har bidratt som gitarist på to av Madrugadas album, The Deep End fra 2005 og Madrugada fra 2008 og var med som livemusiker etter Burås' død.

Alexander Kloster-Jensen.jpg

I perioden 2001 til 2004 var han også medlem av svensk-norske Hello Goodbye sammen med Frode Fivel, Johannes Kanchat og Lisa Lundkvist. Han har også bidrat som musiker på to album med Frode Fivel, Patience Will Win fra 2003 og A Kid is Just a Kid fra 2008.

Som produsent har han produsert alle tre albumene til Ricochets og begge albumene til My Midnight Creeps. Etter at Madrugada ble oppløst i 2008 bygget han Malabar Studio i Maridalsveien 3 i Oslo sammen med Frode Jacobsen. Her produserte de to en rekke album, bla. Ingrid Olavas album "The guest" i 2009. Albumet gikk til topps på VG-lista og vant Spellemannsprisen for beste kvinnelige artist 2009.

I 2009 startet han bandet Kitchie Kitchie Ki Me O sammen med Bezhad Farrazollahi, Frode Jacobsen, Anders Møller og Dag Stiberg. Debutalbumet til Kitchie Kitchie Ki Me O ble sluppet på EMI i juni 2011 til svært gode kritikker og bandet avslutett ØYA 2011 og spilte Roskilde-festivalen samme år. I 2016 slapp de albumet "Land or Water" på det Londonbaserte selskapet House of Mythologhy.

Han har også bidratt som gitarist på ULVER albumet "Childhood's end" og "Messe I.X-VI.X" . Han var også med som livemusiker ULVER hold i forbindelse med albumslippen på Roadburn festivalen i Tilburg 2012.

Diskografi (utvalg)Rediger

KITCHIE KITCHIE KI ME O 2009 -

  • 2016 "Are You Land or Water" album (komponist/tekstforfatter/utøver/produsent/art direction)
  • 2011 "Kitchie Kitchie Ki Me O" album (komponist/tekstforfatter/utøver/produsent/art direction)


MADRUGADA 2005-2008

  • 2008 "Madrugada" album
  • 2005 "The deep end" album


MY MIDNIGHT CREEPS 2003-2007

  • 2006 "Histamin" album (utøver/produsent/arrangør/cover art/design)
  • 2004 "MMC" album (utøver/produsent/arrangør/cover art/design)


RICOCHETS 1997-2005

  • 2005 "Isolation" album (utøver/komponist/tekstforfatter/produsent)
  • 2003 "The ghost of our love" album (utøver/komponist/tekstforfatter/produsent)
  • 2000 "Slo-mo suicide" album (utøver/komponist/produsent)


HELLO GOODBYE 2002-2005

  • 2005 "Haunted holiday" album (utøver/komponist/tekstforfatter/produsent)
  • 2003 "Heart attack" album (utøver/komponist/tekstforfatter/produsent)


DIVERSE

  • 2013 ULVER "Messe I.X - VI.X" album (utøver gitarist)
  • 2012 ULVER "Childhood’s end" album (utøver gitarist)
  • 2010 SPLASHGIRL "Pressure" album (tekniker/produsent)
  • 2009 LENE MARLIN "Here we are" singel (tekniker/vokalprodusent)
  • 2009 INGRID OLAVA "The Guest" album (tekniker/produsent)
  • 2009 PAPERBOYS "The Oslo Agreement" album (utøver gitarist)
  • 2009 VISHNU "Outskirts of Love" album (tekniker/produsent/utøver)
  • 2009 VIDAR VANG "Sleepless Songs" album (tekniker/produsent/utøver)
  • 2008 FRODE FIVEL "A kid is just a kid" album (utøver gitarist)
  • 2007 CHARLOTTE & THE CO-STARS "Win love win» album (tekniker/produsent/utøver)
  • 2004 FRODE FIVEL "Patience will win" (utøver gitarist)

Priser og nominasjonerRediger

  • 2009 Spellemannpris for Ingrid Olava «The Guest» album.
  • 2007 Spellemannspris for beste album med albumet «Histamin» MMC.
  • 2007 Alarmpris for beste album med albumet «Histamin» MMC.
  • 2006 Nominert til Alarmpris for albumet «Isolation» med Ricochets og som beste liveband.
  • 2006 Nominert til Spellemannspris og Alarmprisen for albumet «MMC» og som beste liveband MMC.
  • 2004 Nominert til Spellemannspris og Alarmpris for albumet «The ghost of our love» og liveband Ricochets.
  • 2003 Nominert til Alarmpris for albumet «Heart attack» med Hello Goodbye.
  • 2001 Nominert til Spellemannspris beste nykommer for album «Slo-mo suicide» med Ricochets.
  • 2000 SoWhat Awards beste live act 2000 med Ricochets.

KilderRediger