Agnar Lirhus

Agnar Lirhus
Født4. januar 1978[1] (42 år)
MossRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, forfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Agnar Lirhus (født 4. januar 1978[2] i Moss) er en norsk forfatter og musiker, bosatt i Moss.

Lirhus debuterte på Oktober forlag høsten 2005 med romanen Skogen er grønn. Den ble lytternes utvalgte til P2s Romanpris-konkurranse samme høst.[3] I 2006 utkom romanen Til øya.

Han har arbeidet bl.a. som matros på sjøen og på bibliotek. Ved Norges musikkhøgskole utdannet han seg på klassisk gitar. Han har spilt i flere lokale band i Moss, og han har spilt i Superfamily hvor han først var en av danserne før han tok over bassen som vokalist Steven Wilson til da hadde traktert. Høsten 2006 forlot Lirhus Superfamily for å konsentrere seg mer om skrivingen. Lirhus har studert ved forfatterstudiet i Bø.

BibliografiRediger

  • Skogen er grønn (2005)
  • Til Øya (2006)
  • Mount Tupelo (2009)
  • Affektlære (2010
  • Oss (Lyrikk, House of Foundation, 2011)
  • Historien om oss - roman (2013)
  • Hva var det hun sa? - lyrikk, House of Foundation (2014)
  • Liten kokebok - roman, Oktober forlag (2016)
  • Gutten og det glødende treet - billedbok, To streker (2017)
  • Ellers er jeg ikke noe menneske - roman (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.forfatterkatalogen.no/forfattere/agnar-lirhus/
  2. ^ «Agnar Lirhus - Forfatterkatalogen». Forfatterkatalogen. Besøkt 16. oktober 2018. 
  3. ^ Straume, Anne Cathrine; Strindberg, Lisa (14. desember 2005). «Nominert til romanprisen». NRK. Besøkt 16. oktober 2018. 

Eksterne lenkerRediger