Åpne hovedmenyen
Agnès Jaoui
Agnès Jaoui Cannes.jpg
Født19. oktober 1964[1][2][3] (55 år)
Antony
Ektefelle Jean-Pierre Bacri
Partner(e) Jean-Pierre Bacri
Søsken Laurent Jaoui
Utdannet ved Cours Florent
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller, manusforfatter, filmregissør[4], sanger, skribent, teaterskuespiller, filmskuespiller, forfatter
Nasjonalitet Frankrike
Utmerkelser Best Screenplay Award (Cannes Film Festival), César Award for Best Supporting Actress, César-prisen for beste manus, César-prisen for beste film

Agnès Jaoui (født 19. oktober 1964) er en fransk skuespillerinne, sangerinne, manusforfatter og filmregissør.

Hun har samarbeidet på flere filmprisjekt med hennes tidligere samboer Jean-Pierre Bacri.

Filmografi som filmskaperRediger

År Tittel Kreditering
Regi Manus
1993 Cuisine et Dépendances Ja
1993 Smoking/No Smoking Ja
1996 Un air de famille Ja
1997 En velkjent melodi  Ja
2000 De andres smak Ja Ja
2004 Se meg Ja Ja
2008 Tilbake til Provence Ja Ja
2013 Au bout du conte Ja Ja
2014 L'Art de la fugue Ja
2017 Place publique Ja Ja

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 17. okt. 2015, 131365975
  2. ^ FemBio, 9. okt. 2017, Agnès Jaoui, 30602
  3. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Agnès Jaoui, b638fc4236044b1ea3b69ffde81509ea
  4. ^ Union List of Artist Names, 11. jul. 2013, 500333936, 14. mai 2019

Eksterne lenkerRediger