Adam Valdez
Født20. århundre
Beskjeftigelse Special effects artist, visual effects supervisor
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Oscar for beste visuelle effekter

Adam Valdez er en effektdesigner. Valdez har arbeidet med spesialeffektene i filmer som Ringenes herre: Ringens brorskap (2001), Ringenes herre: To tårn (2002), 10,000 BC (2008), Legenden om Narnia – Prins Caspian (2008), John Carter (2012), World War Z (2013), Maleficent (2014) og Jungelboken (2016). Han fikk god kritikk for arbeidet i Jungelboken og vant Oscar for beste visuelle effekter under den 89. Oscar-utdelingen.[1][2]

FilmografiRediger

År Tittel Merknad
2016 Jungelboken Vant Oscar for beste visuelle effekter
2014 Maleficent
2013 World War Z
2012 John Carter
2010 Legenden om Narnia – Reisen til det ytterste hav
2010 The Wolfman
2008 Legenden om Narnia – Prins Caspian
2008 10,000 BC
2007 1408
2004 Alien vs. Predator
2002 Ringenes herre: To tårn
2001 Ringenes herre: Ringens brorskap
1999 Forces of Nature
1997 Starship Troopers
1996 Dragonheart
1996 Tremors 2: Aftershocks
1995 Three Wishes
1993 Jurassic Park
1993 RoboCop 3
1990 RoboCop 2

ReferanserRediger

  1. ^ «Oscar Nominations 2017: The Complete List - 89th Academy Awards». Oscars.com. 24. januar 2017. Arkivert fra originalen 19. februar 2017. Besøkt 20. februar 2017. 
  2. ^ «Oscar Nominations 2017: See the Full List». Vanity Fair. 24. januar 2017. Besøkt 20. februar 2017. 

Eksterne lenkerRediger