Åpne hovedmenyen

Yrsa Sigurðardóttir

islandsk skribent
Yrsa Sigurðardóttir
YrsaSigurðardóttir2009.jpg
Født24. august 1963[1] (56 år)
Reykjavík
Utdannet ved Háskóli Íslands, Concordia University
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter
Nasjonalitet Island
Utmerkelser Palle Rosenkrantz-prisen (2016)[2], Blóðdropinn (2011)

Yrsa Sigurðardóttir (født 24. august 1963) er en islandsk forfatter. Hun skriver både kriminalromaner og barnebøker. Hun har virket som forfatter siden 1998 og hennes debutbok som kriminalforfatter ble oversatt til norsk i 2006 av Tone Myklebost. Hun har ved siden av skrivingen en karriere som sivilingeniør.[3]

BibliografiRediger

KriminalromanerRediger

  • Þriðja táknið (2005), (norsk oversettelse av Tone Myklebost Det tredje tegnet , 2006)
  • Sér grefur gröf (2006), (norsk oversettelse av Silje Beite Løken Den som graver en grav-, 2008)
  • Aska (2007), (norsk oversettelse av Silje Beite Løken Aske, 2009)
  • Auðnin (2008)
  • Horfðu á mig (2009)
  • Ég man þig (2010), (norsk oversettelse av Silje Beite Løken Jeg vet hvem du er, 2012)
  • Brakið (2011), (norsk oversettelse av Tiril Theresa Myklebost Dødsskipet, 2013)
  • Lygi (2013), (norsk oversettelse av Ine Camilla Bjørnsten og Silje Beite Løken Løgnen, 2015)
  • Kuldi (2014), (norsk oversettelse av Tiril Theresa Myklebost De uønskede 2014)
  • DNA (2014), (norsk oversettelse av Silje Beite Løken DNA, 2016)
  • Sogið (2015), (norsk oversettelse av Silje Beite Løken Dragsug, 2017)
  • Aflausn (2016), (norsk oversettelse av Oskar Vistdal Syndsforlatelse, 2018)
  • Gatid (2017)
  • Brúðan (2018)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Yrsa Sigurdardottir, 179215
  2. ^ http://krimimessen.dk/danske-kriminalakademis-priser.html, 3. jan. 2018
  3. ^ «Yrsa Sigurðardóttir». Icelandic Literature website, Reykjavík City Library. Arkivert fra originalen 2. november 2005. Besøkt 29. februar 2008. 
  4. ^ «Det danske Kriminalakademis priser - Krimimessen Horsens». Krimimessen Horsens (dansk). 27. januar 2017. Besøkt 3. januar 2018.