Wikipedia:Dugnadskontor/Rydde i lokale data for fødsler og dødsfall

Rydde i lokale data for fødsler og dødsfall rediger

Lagt inn av: Kjetil_r 3. jun. 2017 kl. 12:17 (CEST)[svar]
{{Infoboks biografi}} har nylig fått utvidet Wikidata-støtte. Infoboksen (og infobokser som baserer seg på denne) vil nå:

Utregning av alder var tidligere gjort av malene {{fødselsdato og alder}}, {{fødselsdato}} og {{dødsdato og alder}}. Disse kan nå fjernes, siden opplysningene heller bør komme fra Wikidata.

Tidligere ble også kategorier som Kategori:Fødsler i 1888 og Kategori:Dødsfall i 1953 lagt inn manuelt. Av hensyn til nybegynnere bør disse fjernes fra alle artikler som har {{Infoboks biografi}} og infobokser som baserer seg på denne. Merk at de automatiske kategoriene for fødsels- og dødsdatoer bare legges inn dersom ingen lokale data for fødsels- og dødsdatoer er oppgitt, slik at brukere kan overstyre i tilfelle noe går galt med den automatiske beregningen. Det vil si at vi må vente med å ta ut disse kategoriene til etter vi har fjernet {{fødselsdato og alder}}, {{fødselsdato}} og {{dødsdato og alder}}.


Tekniske detaljer på foreslått kjøring rediger

Hvilket script som kjøres med lenke til kildekode/hjemmeside.
Hvilke parametre som benyttes.
Lenke til eventuelt datagrunnlag der dette er mulig å fremvise.

Testkjøring rediger

Bevis på testkjøring uten at noen faktiske endringer er utført. Legges helst inn som en underside av denne jobben

Diskusjon rediger

Vi bør vente med en slik kjøring til vi er rimelig sikre på at den nye måten å gjøre det på gir bedre resultater enn den gamle. Jeg forslår derfor å vente til slutten av juni med kjøringen, slik at alle bidragsytere har litt tid på seg til å rapportere eventuelle feil. Hilsen Kjetil_r 3. jun. 2017 kl. 12:20 (CEST)[svar]