Åpne hovedmenyen
Widar Aspeli
Født8. juni 1956 (63 år)
Hamar
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Askeladdprisen (2007)

Widar Aspeli (født 8. juni 1956Hamar) er en norsk forfatter.

Aspeli er utdannet førskolelærer, og har skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker. Han har også skrevet dramatikk og tekster til Barnetimen for de minste og barne-TV-seriene Lillys butikk og Huset med det rare i. Han har også utgitt sakprosa og arbeidet med kulturformidling gjennom Turnéorganisasjonen for Hedmark. Han holder dessuten kurs i kreativ skriving for barn og lærere.

Aspeli fikk IBBY Norges Askeladdprisen i 2007.[1]

Høsten 2011 kom han med to nye utgivelser.[2]

Innhold

BibliografiRediger

  • 1990: Blåbærindianerne
  • 1991: Desembergata 24
  • 1992: Anina Nina
  • 1994: Lommebrann
  • 1996: Ekspress
  • 1996: Fortell! Fortell!
  • 1997: Streifskuddc – utgitt på Cappelen forlag
  • 1998: Snøstorm – Cappelen
  • 1999: Brekkstang – Cappelen
  • 2000: Lekende nærværPed. Forum
  • 2001: Ane & Bronky – i fartaNPAS
  • 2001: Det syvende gullRikskonsertene
  • 2002: Nattsang – Cappelen
  • 2003: Abrakadabra-koden – Cappelen
  • 2004: Hoppkanten – Cappelen
  • 2005: Drømmetreff – Cappelen
  • 2007: Skriv ut! Kreativ skriving i skolen – Cappelen
  • 2009: CARAVAN – Skjult i skyggene – Mangschou
  • 2010: CARAVAN – Sirkler av tegn – Mangschou
  • 2011: CARAVAN – Skyggespill – Mangschou
  • 2011: Psyko – Mangschou
  • 2012: CARAVAN - Det innerste øyet – Mangschou
  • 2014: Rottereir – fra serien Skumring, Mangschou
  • 2015: Sort Enke. Mustangen – Gyldendal
  • 2017: Noe i skogen – Billedbok illustrert av Kjersti Lofthaug, Magikon
  • 2018: EN, TO OG ET TRE. Billedbok ilustrert av Nora Brech, Cappelen Damm

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger