Vuelta Ciclista a Murcia

Vuelta Ciclista a Murcia
Detaljer
DatoMars
RegionFlag of the Region of Murcia.svg Murcia Spania Spania
Lokalt navnVuelta Ciclistica a la Region di Murcia (spansk)
DisiplinLandeveissykling
StatusUCI EuropeTour 1.1
(før 2013)
Ritt-typeEndagersritt
Etapperitt (før 2013)
Historie
Første utgave1981
Utgaver39 (pr. 2019)
Første vinnerSpania Pedro Delgado
Flest seirerSpania Alejandro Valverde (5 seiere)
Siste vinnerSpania Luis León Sánchez

Vuelta Ciclista a Murcia er et spansk etapperitt i landeveissykling som arrangeres hvert år i mars. Rittet har blitt arrangert siden 1981. Rittet er fra 2013 et endagersritt, klassifisert som 1.1 og er en del av UCI Europe Tour.

VinnereRediger

 ÅrVinnerAndreplassTredjeplass
1981  Pedro Delgado
1982  José Salvador Sanchis
1983  Francisco Javier Cedena
1984  Ricardo Martínez Matey
1985  José Recio  Jesús Blanco Villar  Pedro Delgado
1986  Miguel Indurain  Pello Ruiz Cabestany  Jaime Vilamajó
1987  Pello Ruiz Cabestany  Carlos Hernández Bailo  Mariano Sánchez Martínez
1988  Carlos Hernández Bailo  William Palacio  Antonio Martínez Martínez
1989  Marino Alonso  Silvano Contini  Víctor Gonzalo
1990  Tom Cordes  Santos Hernández  Eduardo Chozas
1991  José Luis Villanueva Orihuela  Claudio Chiappucci  Julián Gorospe
1992  Álvaro Mejía  Antonio Martín  Melchor Mauri
1993  Carlos Galarreta  Laudelino Cubino  Eddy Bouwmans
1994  Melchor Mauri  Aitor Garmendia  Herminio Díaz Zabala
1995  Adriano Baffi  Erik Breukink  Maurizio Fondriest
1996  Melchor Mauri  Wladimir Belli  Rodolfo Massi
1997  Juan Carlos Domínguez  Ignacio García Camacho  Santos González
1998  Alberto Elli  Aleksandr Vinokurov  Marco Pantani
1999  Marco Pantani  Javier Pascual Rodríguez  Beat Zberg
2000  David Cañada  Javier Pascual Llorente  José Alberto Martínez
2001  Aitor González  Javier Pascual Llorente  Mikel Zarrabeitia
2002  Víctor Hugo Peña  Jan Hruška  Oscar Camenzind
2003  Javier Pascual Llorente  Jan Hruška  Haimar Zubeldia
2004  Alejandro Valverde  José Iván Gutiérrez  Cadel Evans
2005  Koldo Gil  Antonio Colom  Damiano Cunego
2006  José Iván Gutiérrez  David Bernabeu  Jan Hruška
2007  Alejandro Valverde  Ángel Vicioso  Manuel Lloret
2008  Alejandro Valverde  Stefano Garzelli  Alberto Contador
2009  Denis Mensjov  Rubén Plaza  Pieter Weening
2010  František Raboň  Denis Mensjov  Bradley Wiggins
2011  Jérôme Coppel  Denis Mensjov  Wout Poels
2012  Nairo Quintana  Jonathan Tiernan-Locke  Wout Poels
2013  Daniel Navarro  Bauke Mollema  Alejandro Valverde
2014  Alejandro Valverde  Tiago Machado  Davide Rebellin
2015  Rein Taaramäe  Bauke Mollema  Zdeněk Štybar
2016  Philippe Gilbert  Alejandro Valverde  Ilnur Zakarin
2017  Alejandro Valverde  Jhonatan Restrepo  Patrick Konrad
2018  Luis León Sánchez  Alejandro Valverde  Philippe Gilbert
2019  Luis León Sánchez  Alejandro Valverde  Pello Bilbao
2020  Xandro Meurisse  Josef Černý  Lennard Kämna

ReferanserRediger


Eksterne lenkerRediger