Åpne hovedmenyen
Vince Welnick
Vince Welnick.jpg
FødtVincent Leo Welnick
21. februar 1951
Phoenix
Død2. juni 2006 (55 år)
Sonoma County
Beskjeftigelse Musiker, sanger, keyboardist
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumenttangentinstrument, vokal
Aktive år1973
Nettstedhttp://vincewelnick.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Vincent Leo Welnick (født 21. februar 1951 i Phoenix i Arizona, død 2. juni 2006 i Sonoma County i California) var en amerikansk keyboardist.

Innhold

KarrièreRediger

Welnick ble medlem av bandet Beans som flyttet til San Francisco og etterhvert ble til det kjente teaterrock-bandet The Tubes. Han var medlem av Tubes gjennom 1970- og 1980-tallet, og deltok på alle deres utgivelser i denne perioden. Welnick deltok også på utgivelser med Todd Rundgren.

Etter at Grateful Deads keyboardist Brent Mydland døde av en overdose 26. juli 1990 begynte bandet å avholde opptaksprøver for å erstatte ham. Welnick ble valgt og hans første opptreden sammen med bandet var 7. september 1990 i Richfield Coliseum i Ohio. Han spilte med bandet frem til deres oppløsning i 1995.

I 1994 ble Welnick, sammen med de andre medlemmene av Grateful Dead, innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.[1]

Etter at Jerry Garcia døde og Grateful Dead ble oppløst, ble Welnick med Bob Weirs band RatDog der han spilte keyboard frem til desember 1995. Han samarbeidet med bandet Second Sight, Bob Bralove, Missing Man Formation, Phil Lesh and Friends og Mickey Hart Band.

PrivatRediger

I 1995 ble Welnick diagnostisert med strupekreft som senere gikk i remisjon.[2] Han hadde også utviklet lungeemfysem.

Welnick slet med depresjon etter han fikk kreftdiagnosen og den ble forverret etter Grateful Deads oppløsning etter Jerry Garcias død. Seks måneder etter Garcias død forsøkte Welnick å ta selvmord. Han fikk terapi for depresjonen, samt fikk behandling for kreften og emfysemet, noe som så ut til å hjelpe. Men etter at resten av Grateful Dead ble gjenforent i 2002 under navnet «The Surviving Members of Grateful Dead» og Welnick ikke ble invitert til å bli med, sank han inn i en ny periode med depresjon. Den 2. juni 2006 tok han sitt eget liv ved å kutte over halsen med kniv, foran sin kone.[3] Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk og han var fremdeles i live da ambulansen kom. Han ble erklært død på akuttmottaket ved Santa Rosa Memorial Hospital klokken 10:30.

DiskografiRediger

Med The Tubes
  • 1975: The Tubes
  • 1976: Young and Rich
  • 1977: Now
  • 1978: What Do You Want from Live
  • 1979: Remote Control
  • 1981: The Completion Backward Principle
  • 1983: Outside Inside
  • 1985: Love Bomb
  • 2000: Infomercial: How to Become Tubular
  • 2009: Mondo Birthmark
Med Todd Rundgren
  • 1989: Nearly Human
  • 1991: 2nd Wind
Med Grateful Dead
  • 1991: Infrared Roses
  • 1997: Fallout from the Phil Zone
  • 1997: Dick's Picks Volume 9
  • 2000: Dick's Picks Volume 17
  • 2001: View from the Vault, Volume Two
  • 2003: Dick's Picks Volume 27
  • 2006: Grateful Dead Download Series Volume 11
  • 2008: Road Trips Volume 2 Number 1
  • 2009: Road Trips Volume 2 Number 4
  • 2015: 30 Trips Around the Sun
  • 2015: 30 Trips Around the Sun: The Definitive Live Story 1965–1995
Med andre
  • 1994: Chance in a Million – Zero
  • 1996: Calling Up SpiritsDick Dale
  • 1996: Second Sight – Second Sight
  • 1998: Fiesta Amazonica – Merl Saunders
  • 1998: Missing Man Formation – Missing Man Formation
  • 2000: Might as Well… – The Persuasions
  • 2000: Smallstone – Smallstone
  • 2001: Uh-Oh! – Tipsy
  • 2007: Texistentialism – Jerry Lightfoot's Band of Wonder

FilmografiRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «The Grateful Dead» (engelsk). Rock and Roll Hall of Fame. 1994. Besøkt 29. mars 2019. 
  2. ^ Richard Thomas (2. juni 2006). «Remembering Vince Welnick: 1951-2006». Relix (engelsk). Besøkt 29. mars 2019. 
  3. ^ Joel Selvin (30. juni 2006). «Vince Welnick lived the dream, playing music with the Grateful Dead, but depression dogged him to his final days». San Francisco Chronicle (engelsk). Besøkt 29. mars 2019. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.