Villhesten

norsk film fra 1994

Villhesten er en norsk drama- og familiefilm fra 1994, regissert av Morten Kolstad.

Villhesten
Generell informasjon
SjangerDrama / Familie / Eventyr
Utgivelsesår1994
Prod.landNorsk
Lengde86 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense7 (Norge)
Bak kamera
RegiMorten Kolstad
Produsent
MusikkMorten Halle
SjeffotografPål Bugge Haagenrud
KlippJørn Brente
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Premiere16. september 1994 (Norge)
21. des. 1994 (Norge) (Leievideo)[1]
Eksterne lenker

Handling rediger

12 år gamle Ragnhild hører et sagn om en gal hest som for lenge, lenge siden stakk av fra sine eiere og flyktet til fjells. Siden da har ingen sett mer til det ville dyret. Inntil nå. Ragnhild hører lyder om natten, og skimter en stor, svart skikkelse som tramper i tunet. Like etterpå er dyret borte. Hun forteller om sine opplevelser, men ingen tror henne. Hun bestemmer seg derfor for å reise opp på stølen, og bo i familiens gamle sel. Kanskje hun der får sett den svarte hesten igjen. Hun tar derfor med seg sin beste venninne til fjells på jakt etter den såkalte «Villhesten». Det ville dyret er derimot ikke de eneste farene de mektige Sunnmørsalpene byr på. Over alt lurer farer i det ville naturlandskapet, og samtidig er jegere på jakt i samme område. De skyter nesten hva de måtte komme over...

Medvirkende rediger

Kommentarer rediger

  • «En nydelig film for hele familien. Flinke, unge skuespillere gjør opplevelsen levende og forståelig, mens de mektige Sunnmørsalpene danner en ramme rundt historien som man tidligere i norsk film aldri har sett maken til». – Fædrelandsvennen.
  • «En vakker historie om vennskap, natur, tillit, sjel og verdier. Puh! Dette trengte vi». – Sunnmørsposten.
  • «Regissør Morten Kolstad har med Villhesten laget en fantastisk historie fortalt med innlevelse og kjærlighet til menneskelige verdier og den ekstreme og vakre vestlandsnaturen. Et mesterverk!» – VG.

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger