Vanessa Hudgens

Vanessa Hudgens
Vanesse Hudgens 2017 (cropped).png
FødtVanessa Anne Hudgens
14. desember 1988[1][2][3] (31 år)
Salinas
Søsken Stella Teodora Hudgens
Utdannet ved Orange County School of the Arts
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller, sanger, modell, musiker, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Vanessa Hudgens
Sjangerpop, dansemusikk, moderne R&B
Instrumentvokal, gitar
Aktive år2002
PlateselskapHollywood
Nettstedhttp://vanessahudgensofficial.com
IMDbIMDbRedigér på wikidata
Notable verk
High School Musical, High School Musical 2, High School Musical 3: Senior Year, Beastly, Journey 2: The Mysterious Island, Spring Breakers, Grease: Live

Vanessa Anne Hudgens (født 14. desember 1988 i Salinas i California) er en amerikansk sanger og skuespiller. Hun debuterte i 2003 og var med i Hollywood-filmene Thirteen og Thunderbirds før hun ble kjent i 2006 i Disney Channel-filmen, High School Musical. Hudgens begynte også som sanger og lanserte debutalbumet V, i 2006. I 2007 var hun modell for Neutrogena.[4]

BiografiRediger

Hudgens ble født i byen Salinas i Monterey County. Hennes yngre søster, Stella Teodora Hudgens, er også skuespiller. Hennes foreldre er Greg Hudgens og Gina Guangco Hudgens. Vanessa sa om hennes aner: «Jeg er mest filippinsk og amerikansk, men jeg er også spansk, kinesisk og irsk». Hun begynte profesjonell karriere som åtte-åring, og siden da har Hudgens vært med i flere musikalske teater- og lokale produksjoner som Carousel, The Wizard of Oz, The King and I, The Music Man og Cinderella. Etter å ha fått en plass i en reklameproduksjon flyttet hun og familien til Los Angeles.

Den 6. september 2007 ble to stjålne foto av Hudgens, ett av henne i undertøy og ett av henne naken, spredt på internett.[5] En uttalelse fra hennes utgiver hevder at fotoene ble tatt privat og at det var «uheldig» at de ble spredt videre.[6] Hudgens unnskyldte seg senere ved å si at hun var flau over situasjonen og angret seg for å ha tatt disse fotografiene.[7] Dette påvirket Hudgens' rolle i High School Musical 3, hvor de først hadde planer om å sparke henne og sette inn Adrienne Bailon i stedet, men så lot henne beholde rollen likevel.[8][9]

I mai 2016 måtte Hudgens betale 1000 dollar i erstatning til U.S. Forest Service etter at hun risset sitt og sin kjærestes navn på en stein i Coconino National Forest i Arizona og deretter postet et bilde av dette på Instagram.[10] Beløpet gikk til den frivillige organisasjonen Friends of the Forest.[11]

I mars 2020 publiserte Hudgens en video på Instagram der hun sa at det var «uungåelig» at folk ville dø av koronaviruset og minimerte sykdommens påvirkning og behovet for forebyggende tiltak.[12] «Even if everybody gets it, like yeah, people are going to die which is terrible, but inevitable?» Hun ba senere om unnskyldning for uttalelsene.[13]

KarriereRediger

Film og TVRediger

Hudgens' karriere begynte da hun tok over for en venn som ikke kunne dra på audition, og hun flyttet deretter til Los Angeles. Hudgens har hatt gjesteroller i serier som Quintuplets, Still Standing, The Brothers Garcia og Zack og Codys søte hotelliv som «Corrie», en klassekamerat av Maddie og London. Hudgens var også med i TV-serien Drake & Josh der hun spilte kjæresten til Drake, Rebecca. Hudgens debuterte i filmen Thirteen der hun spilte «Noel».[14] Hudgens og Zac Efron vant «Beste kjemi» for deres roller i Teen Choice Awards. Vanessa deltok i Disney Channel Games 2006 der hennes laget vant, men hun deltok ikke i Disney Channel Games 2007.

Hudgens ble ferdig med å spille inn High School Musical 2 der hun fortsatt spiller den smarte og sjenerte Gabriella Montez. Filmen ble ferdig 13. april 2007 og ble spilt inn i St. George og Salt Lake City i Utah. Filmen hadde premiere 17. august 2007 i USA mens norgespremieren var 5. oktober]samme år. Før Vanessa startet innspillingen av High School Musical 3, hadde hun rollen som ei rockejente i filmen Will.

I 2013 hadde hun er sentral rolle i Spring Breakers.

MusikkRediger

Hudgens signerte kontrakt med Hollywood Records som utga debutalbumet hennes V. Den første singelen hennes «Come Back to Me» ble vist på Disney Channel etter verdenspremieren av The Cheetah Girls 2 i slutten av august. Hennes andre musikkvideo «Say OK» ble vist før premieren av Jump In! i april. Hudgens CD Identified, kom ut 1. juli 2008.

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Episode
2002 Still Standing Tiffany «Still Rocking»
2002 Robbery Home Division Nicole at 10 «Had»
2003 Thirteen Noel
2003 The Brothers Garcia Lindsey «New Tunes»
2004 Thunderbirds TinTin
2005 Quintuplets Carmen «Coconut Kapow»
2006 High School Musical Gabriella Montez
2006 Drake & Josh Becca «Little Sibling»
2006 Zack og Codys søte hotelliv Corrie «Kept Man», «Neither a Borrower Nor a Speller Bee», «Not So Suite 16», «Forever Plaid»
2007 High School Musical 2 Gabriella Montez
2008 High School Musical 3: Senior Year Gabriella Montez
2009 Bandslam Sa5m
2010 Sucker Punch Blondie
2013 The Frozen Ground Cindy Paulson
2018 Prinsessen og dobbeltgjengeren Stacy Denovo / Lady Margaret

DiskografiRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 26. apr. 2014
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Vanessa Hudgens, 740434
  3. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Vanessa Hudgens, 499197
  4. ^ «New Celebrity Spokesmodel Vanessa Anne Hudgens» (engelsk). Neutrogena. Besøkt 2. desember 2007. 
  5. ^ «Vanessa Hudgens Naked Pictures: Nude Photograph Online Real Deal». The Post-Chronicle (engelsk). 7. september 2007. Arkivert fra originalen 26. september 2007. Besøkt 7. september 2007. 
  6. ^ «Vanessa Hudgens Nude Photo: «It Is Unfortunate This Has Become Public»». Us Weekly (engelsk). 6. september 2007. Besøkt 7. september 2007. 
  7. ^ «Vanessa Hudgens 'Embarrassed,' Apologizes for Nude Photo"». People (engelsk). 7. september 2007. Besøkt 7. september 2007. 
  8. ^ «Vanessa Hudgens apologizes for nude photo» (engelsk). MSNBC. 7. september 2007. Arkivert fra originalen 9. september 2007. Besøkt 18. mars 2020. 
  9. ^ «High School Musical star Vanessa Hudgens strips off again». Daily Mail (engelsk). 12. september 2007. Besøkt 2. desember 2007. 
  10. ^ «Vanessa Hudgens pays $1,000 over illegal rock carving fine in Arizona». Newsbeat (engelsk). 16. mai 2016. Besøkt 18. mars 2020. 
  11. ^ Kari Mette Hole (14. mai 2016). ««High School Musical»-stjerne fikk bot etter instagrambilde». VG. Besøkt 18. mars 2020. 
  12. ^ «Coronavirus: Vanessa Hudgens sorry for 'people are going to die' comments». BBC News (engelsk). 18. mars 2020. Besøkt 18. mars 2020. 
  13. ^ Rasha Ali (17. mars 2020). «Vanessa Hudgens apologizes for 'insensitive' coronavirus remarks that sparked outrage». USA Today (engelsk). Besøkt 18. mars 2020. 
  14. ^ «UK debut for hit High School film». BBC News (engelsk). 11. september 2006. Besøkt 18. mars 2020. 

Eksterne lenkerRediger