Turbulent sone

norsk tv-film fra 2000 (NRK)

Turbulent sone er en norsk TV-film fra 2000 regissert av polske Piotrek Cholodzinsk. Manuset ble skrevet av Nina FitzPatrick (egentlig Nina Witoszek). Hun er opprinnelig polsk og kom til Norge som flyktning i 1983. Witoszek har blitt norsk statsborger og bor delvis i Norge og delvis i Irland.

Turbulent sone
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2000
Prod.landNorsk
Lengde1 time
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiPiotrek Cholodzinsk
ProdusentInger Vatne
Erik Disch
(produksjonsledere)
–––
Grete Rypdal
(prosjektleder)
ManusforfatterNina FitzPatrick
(egtl. Nina Witoszek)
SjeffotografHelge Semb
KlippTrond Nystedt
Foran kamera
MedvirkendeMiriam Sogn
Robert Skjærstad
Ingjerd Egeberg
Lasse Kolsrud
Annen informasjon
FilmformatFarger
Prod.selskapNRK Drama
Premiere5. november 2000
(NRK1)

Handling rediger

Flyvertinnen Anna mistenker under en flyging fra Bangkok til Oslo at en liten thailandsk jente er offer for ulovlig barnehandel. Ekteparet, som jenta reiser sammen med, har diplomatpass. Anna frykter at de skal slippe inn i Norge uten å bli nærmere undersøkt. Oppfylt av tanken på å redde jenta prøver hun overtale kapteinen til å gjøre vendereis til Bangkok. Mannskapet er uvillig til å blande seg inn. Skepsisen beror også på at Anna tidligere har gjort en grov feilbedømming i en liknende sak, med ulykksalige følger.

Den pratsomme og kontaktsøkende børsmekleren Bjørn begynner etter hvert å forstå at Anna er opptatt av noe annet enn de vanlige problemene med fulle folk og flyredde passasjerer. Den viltre niåringen Viktoria blander seg også inn i hendelsene.

Rolleliste (i utvalg) rediger

Eksterne lenker rediger